Česká klávesnice

Podělte se s ostatnímy o důležité návody a rady.
Odpovědět
chlorofil
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 8
Registrován: 22. 09. 2008 12:21
Zařízení: HTC Desire HD (480x800)
Kontaktovat uživatele:

Česká klávesnice

Příspěvek od chlorofil » 27. 08. 2009 10:21

Pro jistotu se předem omlouvám phone2222, jestli tohle téma už někde je :) Každopádně jsem důkladně a svědomitě hledal v tomhle fóru a nenašel odpověď na to, jak nastavit českou klávesnici v iGO8.

Na

Kód: Vybrat vše

http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f=12&p=19477
jsem řešení našel, tak se o něj dělím i tady. Cituji:

Je třeba provést změnu souboru keyboard.ini umístěného ve složce %CARD%/iGo8/config
U mne byl soubor *.INI zapakovaný v souboru data.zip.

Patřičný kousek kódu k doplnění vypadá takto:

[panel]
name= "Czech (QWERTZ)"
layer= "ui_kbd_10_10_9_7"
keys= "€éěščřžýáíqwertzuiopasdfghjklyxcvbnm"
shiftkeys= "$ÉĚŠČŘŽÝÁÍQWERTZUIOPASDFGHJKLYXCVBNM"
altkeys= "-'&+!%/=()úÚůŮťŤňŇďĎóÓäÄöÖü܆:;*.,?!"
shiftlabel= "aA"
altlabel= "á/!"
type=3
family=1


Soubor keyboard.ini možno přidat i do zipu konkrétního jazyka přímo ve složce /content/lang/, jak jsem zjistil na Gurjonově webu.

Tož tak, doufám to někomu přijde vhod :)

Technická: nezobrazují se mi při výběru této klávesnice znaky s diakritikou, jen čtverečky! Netušíte, kde udělali soudruzi chybu??? Díky.
arcocb
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 3
Registrován: 29. 06. 2009 00:48

Re: Česká klávesnice

Příspěvek od arcocb » 25. 06. 2010 02:48

Při ukládání souboru keyboard.ini se musí dát Uložit jako a vybrat kódování UNICODE.
Pak je to v pořádku a zobrazuje všechny znaky s diakritikou správně. :good
Uživatelský avatar
Bondik
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 15
Registrován: 30. 09. 2009 08:43
Zařízení: Xiaomi Mi2S

Re: Česká klávesnice

Příspěvek od Bondik » 12. 06. 2011 21:39

Zdravím.Prosím,funguje to takhle i na iGo Primo verze 1.2 ???Taky mi tam chybí česká klávesnice...
Bruca
Mobil Member User
Mobil Member User
Příspěvky: 3083
Registrován: 14. 06. 2008 18:18
Zařízení: PNA YC 6" 800x480, HTC Artemis, Wildfire, HTC Sensation, Lenovo Yoga Tablet B8080-F Rootnuty
Kontaktovat uživatele:

Re: Česká klávesnice

Příspěvek od Bruca » 07. 07. 2011 21:26

Ano urcite funguje.
YC 6" PNA 800x480 - Primo 2.4
HTC Wildfire - root - MiniCMod 2.3.7
HTC Sensation - root - CyanogenMod 11
Huawei Ascend G620s-L01
Huawei P8 lite-ALE L21
Uživatelský avatar
Bondik
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 15
Registrován: 30. 09. 2009 08:43
Zařízení: Xiaomi Mi2S

Re: Česká klávesnice

Příspěvek od Bondik » 08. 07. 2011 21:02

Tak se sice po změně keyboard.ini (viz výše) při hledání místa v navigaci objeví možnost zvolit českou klávesnici,ale po zvolení této možnosti se neobjeví ani jedno písmenko-prostě klávesnice zmizí.
Měl by někdo radu,jak docílit zobrazení české klávesnice v iGo Primu v.1.2?
Pokud ne,musím konstatovat,že na verzi iGo Primo 1.2 klávesnice nejede ... :(
Bruca
Mobil Member User
Mobil Member User
Příspěvky: 3083
Registrován: 14. 06. 2008 18:18
Zařízení: PNA YC 6" 800x480, HTC Artemis, Wildfire, HTC Sensation, Lenovo Yoga Tablet B8080-F Rootnuty
Kontaktovat uživatele:

Re: Česká klávesnice

Příspěvek od Bruca » 11. 07. 2011 06:51

Jsem se pro jistotu dival, a nemam zadny zapis v lang.

Data.zip obsahuje:

Kód: Vybrat vše

http://www.easy-share.com/1916605300/keyboard.ini
Skin GJ obsahuje to same, s mensi obmenou nekterych statu. Czech tam nemam nikde. Prezto mam ceskou diakritiku a to 2x Qwerty a Qwertz - Jedno s velkym pismem a jedno s malym.
YC 6" PNA 800x480 - Primo 2.4
HTC Wildfire - root - MiniCMod 2.3.7
HTC Sensation - root - CyanogenMod 11
Huawei Ascend G620s-L01
Huawei P8 lite-ALE L21
Uživatelský avatar
Bondik
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 15
Registrován: 30. 09. 2009 08:43
Zařízení: Xiaomi Mi2S

Re: Česká klávesnice

Příspěvek od Bondik » 12. 07. 2011 11:38

TO Bruca:
Nevím,jestli to bylo na mě,ale ten data.zip neobsahuje žádnou českou diakritiku v keyboard.ini ,takže z tohoto se česká klávesnice určitě nevynoří ...
nenicododat
Mobil Beginner
Mobil Beginner
Příspěvky: 31
Registrován: 25. 09. 2010 13:30

Re: Česká klávesnice

Příspěvek od nenicododat » 29. 12. 2011 22:06

Odzkoušeno a funguje,tu českou kl. připsat do data/config/keyboard a ještě do langu.



Tak jeden poznatek...nejde to přehodit na čísla!!! Pokud hledáte třeba ul. 1.Máje tak to nejde...co stím...
Odpovědět