Jak máte nastavená data?

Všechno možné pro Android co nemá vlastní kategorii.
Odpovědět
jamas
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 16
Registrován: 22. 05. 2008 20:06
Zařízení: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Jak máte nastavená data?

Příspěvek od jamas » 27. 09. 2010 07:52

Ahoj, chci se vás zeptat jak máte v mobilech nastavené přístupy k netu. Jaké máte tarify a jak máte nastavené phony?

Já jsem si dnes aktivoval internet přes Vodafone, kdy mám měsíční limit 100MB, ale jak na to koukám tak to mi nevydrží ani 10 dní. Stáhl jsem si GPRS měřák a data mi letí, ikdyž nic nestahuji. Nemám někde něco blbě nastavené? Veškeré aktualizace včetně androidu jsem dělal včera přes Wi-Fi, takže to by sosat nemělo. Ani lišta stahování mi nic neukazuje, ale stažená data se mi každých cca 10 vteřin zvýší o 0.01MB. Čím to?

Myslel jsem, že telefon nechám připojený nonstop a že si prostě např. jen 1 za hodinu stáhne maily (tak to mám nastavené) atd. To to takto nefunguje? To budu muset pokaždé když budu chtít mail to ručně zapnout a stáhnout?

Jinak tel mám HTC Desire.
HTC Desire
Uživatelský avatar
Ramirez
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 6562
Registrován: 30. 11. 2008 13:25
Zařízení: iPhone Xs / Apple Ipad / Samsung Galaxy Tab S4

Re: Jak máte nastavená data?

Příspěvek od Ramirez » 27. 09. 2010 08:17

Fon si stahuje data bez toho aby ta upozornoval. Mail neni jedina vec ktora sa automaticky synchronizuje. Je to aj pocasie,socialne siete a mnoho ineho. Intervaly tychto aktualizaci si mozes nastavit bud v danych programoch,alebo v nastaveniach/konta a synchronizacie. Ale aj tak tomu nezabranis. 100mb je naozaj dost malo,Android bez poriadbeho datoveho pausalu je ako drahe auto bez sedaciek :)
!!_Na Žiadosti o Pomoc cez SZ NEREAGUJEM_!!
jamas
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 16
Registrován: 22. 05. 2008 20:06
Zařízení: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak máte nastavená data?

Příspěvek od jamas » 27. 09. 2010 08:56

jj, to chápu, ale já potřebuji hlavně e-mail a sem tam juknout na web. Nějaký zadrbaný facebook je mi u řiti. Stejně tak jako ostatní obdobné (pro mě naprosté) kraviny.

Neexistuje nějaký widget, který by to nějak hlídal? Že by šlo např. jen povolit určité aplikace, které se mohou připojit a jak často?
HTC Desire
Uživatelský avatar
skooopa
exMód
exMód
Příspěvky: 1796
Registrován: 04. 05. 2008 21:14
Zařízení: Nexus 7 / Motorola BackFlip
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak máte nastavená data?

Příspěvek od skooopa » 27. 09. 2010 09:24

Firewall by to vyřešit mohl povolís jen ty aplikace co chceš aby na net přistupovali.
Pohledej na marketu nějaký free tam byl. A nebo použij APN Droid a data vypijej a zapinej...
Obrázek
A mnohe dalsi :-)

:-) Přes soukromé zprávy pomoc neposkytuji!!! Děkuji za pochopení :-)
jamas
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 16
Registrován: 22. 05. 2008 20:06
Zařízení: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak máte nastavená data?

Příspěvek od jamas » 27. 09. 2010 11:06

Tak už jsem to asi pořešil. Zakázal jsem přes nastavení google maps, facebook, twiter atd. a tok dat se zastavil. Hne se jen, když stahuje maily, což je 1x za hodinu, takže paráda. Myslím, že to dělaly google maps.
HTC Desire
Uživatelský avatar
budvajs
Mobil Guru
Mobil Guru
Příspěvky: 185
Registrován: 20. 07. 2009 17:04
Zařízení: HTC Desire [LeeDroid 2.2f A2SD_own basic Sense]

Re: Jak máte nastavená data?

Příspěvek od budvajs » 22. 10. 2010 20:19

jamas,jakou jsi pouzil aplikaci na zastavovani dat?
diky za typ
jamas
Mobil Čumil Plus
Mobil Čumil Plus
Příspěvky: 16
Registrován: 22. 05. 2008 20:06
Zařízení: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak máte nastavená data?

Příspěvek od jamas » 22. 10. 2010 21:01

Zakázal jsem data na pozadí a dal pryč aplikace jako je facebook, google maps atd.
HTC Desire
Uživatelský avatar
skooopa
exMód
exMód
Příspěvky: 1796
Registrován: 04. 05. 2008 21:14
Zařízení: Nexus 7 / Motorola BackFlip
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak máte nastavená data?

Příspěvek od skooopa » 23. 10. 2010 09:05

Na blokaci APN doporucuju aplikci / widget APNdroid. Je jich ,ale mnohem vice staci do marketu napsat APN toggle.
Obrázek
A mnohe dalsi :-)

:-) Přes soukromé zprávy pomoc neposkytuji!!! Děkuji za pochopení :-)
Odpovědět