Podle domovských stránek Astraware by hra měla trvat přes 100 hodin, k jejímu úplnému dohrání, myslím, že v tomto čase není počítána doba na hraní tzv. Free trade mode, ale pouze Story mode.

První z větších či menších překvapení je zvětšení počtu přístavů a to na 20! To už je opravdu docela dost. Jak jinak - je zde možnost vylepšovat své lodě, jak do velikosti tak do výzbroje.

Nových položek výzbroje je také vícero, první z nich je „ohnivá dělová koule“? rozhodně to tak vypadá a hlavně je to velmi silná a účinná zbraň, která je schopna na 2-3 použití potopit středně silnou loď protivníka, druhou novinkou jsou „dvě dělové koule“ spojené řetězem, také velmi účinné (Pozn. šéfredaktora: "To se skutečně v té době používalo a není to jen výmysl filmařů z Pirátů z Karibiku. Tyto střely sloužily k roztrhání plachet a tím znemožnění napadené lodi "zdrhnout".") Obě novinky se dají zakoupit ve všech lepších prodejnách s tiskem, ehm vlastně opravnách/vylepšovnách lodí, ve vybraných přístavech.

Při plutí mezi přístavy, vás překvapí jako v předchozím díle piráti, ouh, ti jsou ale téměř neškodní, pokud máte nějaké to dělo nebo lepší zbraň, které jsem již zmínil. Pokud ale poplujete do přístavu označených klasicky, a to lebkou se zkříženými hnáty pod ní, potkáte o něco silnějšího soupeře a zabarikádovaný přístup. Z „bunkrů“ na vás začnou pálit piráti také. Pokud je chcete přemoci, a to je vlastně jeden z dalších vašich úkolů, musíte být už vybaveni mnohem lépe. Vždy, pokud se vám podaří zlikvidovat pár pirátských lodí, či opevnění, dostanete za to také náležitou odměnu. Málem bych zapomněl, po dobití opevnění získáte bonus, který můžete také hned prodat nebo si ho ponechat a zvýšit jeho cenu.

Vcelku dost je i nových voleb ohledně nákupu a prodeje, teď jich najdete 8 až 10, podle přístavu.

Závěr
Tato hra se mi velmi líbí, obchodní strategie s možností „zaválčit si“ byly vždy moje oblíbené. Při ceně 19,95 imperialistického amerického dolaru je to více než dobrá hra.
Jen dodám, že kompatibilní zařízení jsou všechna počínaje Windows Mobile 2003 po Windows Mobile 6 ve všech rozlišeních.
Kód: Vybrat vše
http://www.ziddu.com/downloadfile.php?uid=ZrCalpWsZrKcnOKnYqqhkZSqX6yil5us2