Všeobecný pokec tykající se Pocket PC :)
35 příspěvků

Windows Mobile v zapomnění.

Všeobecný pokec tykající se Pocket PC :)
Uživatelský avatar
jiribekr
Mobil Plus User
Zařízení:
Samsung Galaxy S3 (Android 5.0.2 CM unofficial, HD), dříve HTC Touch Pro(WM 6.1, VGA)
Příspěvky:
93
Registrován:
17. 02. 2012 14:47
Odesláno:
21. 12. 2012 22:00
To: Danosk
ale preci jen v jedne veci ma windows mobile navic, a sice programy a sluzby pri startu
strasne me stve, ze kdyz mam nekolik set aplikaci, tak nektery z nich si buhviproc spoustej procesy a nektery procesy delaji to, ze me porad otravuji hlaskama, po "killnuti" procesu nabehne zas a otravuje dal, tohle fakt nechapu, ve windows byla slozka StartUp a tam se to dalo v pohode menit, android ma jeste par much
na druhou stranu jak jiz rekl Kamilos, najdes opravdu nepreberne mnozstvi softwaru, od google play az po tyhle fora :)
jestli nechces ztratit ani WM, existujou programky, ktery ti zprostredkujou ze muzes mit dva OS na jednom telefonu, ja osobne s tim nemam zkusenosti, ale ty to zkusit muzes, musis si ale sehnat ROMku s androidem primo pro tvuj foun (XDA poslouzi)
jinak pokud mas nekolik set eur nazbyt, kup si nejaky samsung/htc s androidem a uvidis, ze te oslovi (android 2.2 a 2.3 pusobi jako "deti", jsou to jeste nehotove systemy)
doporucuji neco s androidem ICS/JB - ty by te oslovily hodne, maji mnoho moznosti (zive tapety, sdileni internetu pres wifi hotspot, presun app na SD, widgety...)

EDIT:

ten multitasking je v androidu spatne reseny, ono totiz android je sam o sobe zrout ramky, po spusteni telefonu mam zaplneno 700MB (u toho jeste AVG, Android Assistant), potom kdyz zbyva malo ram, tak system nekterou aplikaci zavre, coz je jednak bezobsluzne a dobre, ale druhak to muze zavrit vasi rozepsanou praci, nebo stahovani (stava se mi casto), ocenil bych v androidu moznost SWAPu
jinak k tomu AVG, mam free verzi a schvalne jsem si dal 2 ruzny viry na sd kartu a on je detekoval oba, dobrej antivirak a narozdil od ostatnich nebezi furt, ale jen pri udalosti (nainstalovan program nebo aut. kontrola)
co se rootu tyce tak vyhodu to ma, ze zpristupni komplet celou pamet i hardware, muzete si "hrat" (pretakt/podtakt, zmeny v systemu...), a druhou stranu je mnohem nachylnejsi k virum, protoze pak je naprosto otevreny a jakakoliv aplikace si tam muze delat co chce (a ze takovy appky sezenete i na google play!)
Naposledy upravil(a) Ramirez dne 21. 12. 2012 22:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Je zakazane vypisovat viac prispevkov za sebou,na to je tu tlacidlo EDIT,precitaj si pravidla fora! Pri dalsom poruseni pravidiel mas Varn!
Cyanogenmod !
Mobil Plus User
Danosk
Mobil Čumil Plus
Příspěvky:
4
Registrován:
12. 02. 2012 16:16
Odesláno:
24. 12. 2016 21:29

Re: Windows Mobile v zapomnění.

Tak som si spomenul na túto tému - ako pozerám tak po 4 rokoch od posledného príspevku... :-)
Keďže je voľno a čas , tak som siahol do šuplíka a vytiahol jeden WM prístroj na hranie. S WM 6.5 , nie s WM 10 :-).
Pre zaujímavosť - ešte tam stále čo,to funguje:
-Google maps - mapy normálne načítajú,aj premávku ukážu, ba aj miesto nájdu a ukážu trasu (navigácia), aj keď navigovanie je o ničom, v tej dobe to fungovalo hodne primitívne, iba fialovou farbou vyznačilo nejakú trasu (neviem či bralo na zreteľ jednosmerky...).
-samozrejme ide iGo navigácia a to aj s poslednými najnovšími mapami z tohoto roku.
-Outlook konto sa už nechce synchronizovať - ešte v januári 2016 to šlo (aj s obmedzeniami ktoré na tú dobu boli ako jeden kalendár a problémy pri niektorých údajoch pri kontaktoch). Na WM6.1 synchronizácia nefungovala už dlhšie...
-nič menej ešte stále ide IMAP4 protokol, čiže načítať si a spracovať maily dokážete.
-aplikácia Meteoservis už nenačíta dáta...
-Midomi - aplikácia na rozpoznávanie hudby stále funguje... Neviem ktoré servery používa.
-Skype sa dokáže prihlásiť , ale už nefunguje úplne spoľahlivo, neukazuje online stav a aj odosielanie správ ide nejako nespoľahlivo (ale aj na Androide to funguje celé zle podľa mňa...)
-komunikačné apky ako Slick či IM+ už radšej neskúšam , mnohé robili problémy pri prihlasovaní už dávnejšie... Ale cez m.facebook.com si človek aspoň správy na FB pozrie a napíše.
-Opera Mini stále funguje. Opera Mobile dokáže načítať aj radarové dáta na chmi.cz (aj keď jej možnosti sú v porovnaní s Androidom oveľa,oveľa slabšie...)
-oficiálna aplikácia Youtube tam už dávnejšie nefunguje. Načítať si ale video v Opere na stránke youtube.com ide, a spustí sa potom ako stream v aplikácii priamo na to určenej (Touch Pro2 má na to od HTC priamo apku). Kvalita slabá, tá najslabšia...
-Evernote apka sa už neprihlási ,ale nedávno to ešte šlo (aj keď jej úroveň by aj tak bola nepoužiteľná, už v tej dobe keď vyšla to bola slabota...)
-aplikácia pre turistické mapy ktorú som mal upravenú na čítanie máp z Freemap.sk mapy nenačíta, to by ale nemusel byť problém preprogramovať... Mapy zo serverov Open Street Map idú.
Ďalej som to neskúmal, samozrejme mnohé aplikácie ktoré fungujú offline fungujú stále. Výborný Coreplayer na videá a hudbu (aj Flac), Nepredpokladám že by sa niekto k takýmto telefónom vracal,možno sa ešte nájde nejaký "veteránista" ktorý ich stále používa (za pár Eur sú na inzeráty zohnateľné stále).
V skratke - maily ,navigáciu, aký taký internet,základné telefónne funkcie,video a hudobný prehrávač, ba aj offline slovníky tam stále rozchodíte...
Mojou srdcovkou boli HW klávesnice - mal som MDA Vario3,Touch pro1 a 2,a stále mám aktívnu Xperiu Pro.
Mobil Čumil Plus
baron_cz
PPC Moderátor
Zařízení:
HTC Touch Cruise WM6
Příspěvky:
4207
Registrován:
10. 01. 2009 22:33
Odesláno:
24. 12. 2016 22:59

Re: Windows Mobile v zapomnění.

Tak zrovna já jsem veteránista :-) , svůj HTC Touch Cruise stále ještě používám jako jedinej foun. Nicméně už mi pomalu odchází, tak už si ode dneška hraju s Androidí náhradou.
PPC Moderátor
Danosk
Mobil Čumil Plus
Příspěvky:
4
Registrován:
12. 02. 2012 16:16
Odesláno:
24. 12. 2016 23:15

Re: Windows Mobile v zapomnění.

Keby fungovala poriadne synchronizácia kontaktov tak by som ho asi tiež ešte aspoň ako náhradný používal. Ale bez toho to už nedokážem. Bežne používam dva telefóny a oba sú v podstate (až na číslo na SIMke) identické. Samozrejme ocením že aj na tablete nájdem všetky používané emailové kontakty,takže čiastočne 3 zariadenia. No a s WM to už nedokážem mať zosynchronizované takže pre mňa nepoužiteľné ani na tie volania a SMS... Kto by riešil každú zmenu ručne keď na Androide sa všetko čo sa na jednom zariadení spraví upraví automaticky na ostatných. A to nie iba kontakty,ale napríklad aj čítačka RSS. Práve WM ma onoho času na tieto funkcie "namlsal" a teraz by mi chýbali na ňom. Aký paradox.
Mojou srdcovkou boli HW klávesnice - mal som MDA Vario3,Touch pro1 a 2,a stále mám aktívnu Xperiu Pro.
Mobil Čumil Plus
radek2
Mobil Beginner
Zařízení:
Sony Xperia5, ex Samsung Galaxy Xcover4exSonyz 5c,exSony Z1c,exSamsungOmniaII,Mio550-iGO 8.32
Příspěvky:
28
Registrován:
17. 08. 2011 20:18
Odesláno:
29. 12. 2016 23:03

Re: Windows Mobile v zapomnění.

Škoda že MS zařízl tenhle systém, mobil jsem už před nějakou dobou dal klukovi(Omnia2 s alternativní ROM), v práci se s tím ale pořád potkávám, Siemens používá WM core v ovládacích panelech, ještě to jede i v panelech Valco Melton.
Mobil Beginner
35 příspěvků