Aktuální mapy ke stažení...
69 příspěvků
Sto61
Mobil Profi User
Odesláno:
26. 09. 2020 08:23
Re: iGO R3 HERE [Navteq] 2020.Q2 EUROPE
Takže pokrok. Ale jak píšeš, pro nás "chudé proletáře" nepotřebná záležitost.
Že to ten vydavatel neudělal ještě nenápadnější. Vždyť to skoro není vidět. Ale i když preferuje elektromobily, proč nějakým způsobem nezanechal původní klasické čerpací stanice? No nic. Jeho boj.
Ještě jsem zkusil kouknout na velikosti souborů FuelType.
Czech_Republic_HERE_FuelType_2019.Q2_190508, který ještě zobrazoval klasické čerpačky má 213 kB.
Czech_Republic_HERE_FuelType_2019.Q4_191212 a Czech_Republic_HERE_FuelType_2020.Q2_200630, které již klasiku nezobrazují mají 45 kB a 55 kB.
Realme 7 Pro - Android 11 UI 2
Mobil Profi User
bubo236
Mobil Profi User
Odesláno:
26. 09. 2020 08:29

Mne vo verzii Igo PAL 9.18.27.719974 zobrazuje aj benzinky aj nabijacie stanice pre elektromobil bez toho, aby som nejake subory mazal.
Honor 8X
Mobil Profi User
nokilu
Mobil Guru
Zařízení:
Ulefone Mix
Odesláno:
26. 09. 2020 08:36

No jasně , že ti to ukazuje obojí...ovšem odstraň soubor FuelType z adreáře POI a nabíjecí stanice neuvidíš...pokud používaš nové poi soubory z 2020....
Tady nešlo o to co ti to ukazuje, ale k čemu jsou a co ukazuji soubory FuelType.poi .....
A pokud nemáš plně elektrické auto nebo nabíjecí hybrid , k čemu potřebuješ mít soubory FuelType ??????
Win navigace, android navigace, win telefony, android telefony atd. ...
Mobil Guru
bubo236
Mobil Profi User
Odesláno:
26. 09. 2020 08:50
bignobody
Mobil Plus User
Zařízení:
SAMSUNG 7
Odesláno:
26. 09. 2020 08:58

Zdravím, cením si, že se někdo dokáže do problému zakousnout a jen proto, aby si dokázal, že to musí jít, začne po řešení pátrat.Elektromobily mne nezajímají a proto je možné, že jsem si nikdy té ikonky a možnosti volby nevšiml. Nicméně v příspěvku (viewtopic.php?f=109&t=63154&start=10#p2643308) na druhé stránce tohoto vlákna je uvedená jiná možnost, ta která mne zajímá a myslím si, že i ostatní uživatele, protože je praktická. Když se podívám na ty screenshoty, tak je jasné, že ten kdo je tam dal in natura ví jistě o čem mluví (jistě je to reálné nikoliv nějaká montáž). Škoda jen, že se tomu problému dále nevěnoval a spokojil se s poučením o nutnosti nastavit POI - ČERPACÍ STANICE. Sám jsem se snažil na různých fórech zjistit něco, ale bez úspěchu. Ještě jednou klobouk dolu, za snahu. Kéž bychom se dokázali všichni, kteří jsme uživateli iGO a máme, anebo jsme s ním měli různé problémy, které jsme museli nějak vyřešit a tím jsme získali zkušenosti spojit a nabídnout je někomu dalšímu kdo řeší problém který jsme my sami již vyřešily a ne pouze použít radu která nám momentálně pomůže vyřešit náš problém. Bignobody
Mobil Plus User
Sto61
Mobil Profi User
Odesláno:
26. 09. 2020 09:18

bignobody píše: ↑
26. 09. 2020 08:58
Škoda jen, že se tomu problému dále nevěnoval a spokojil se s poučením o nutnosti nastavit POI - ČERPACÍ STANICE.
Co to píšeš za bláboly? Podíval jsi se POŘÁDNĚ na ty screeny? Já jsem se s nastavením POI - ĆERPACÍ STANICE nespokojil. To udělá člověk, který má iGO v ruce cca týden, měsíc.Ne já, který používá iGO cca 15 let. Píšu tam:
Já nemám na mysli toto:
Ale toto:
Tam je jasně vidět co myslím.
Proč myslíš, že jsem psal další příspěvky na toto téma kdybych se spokojil s radou, která mi byla na nic?

P.S. Já osobně používám pro zobrazování POI branding z Ruska. Zde jsou screeny.
Zobrazení stanice na mapě , kterou poslal nokilu
Obrázek
a zobrazení stanice Černý Most včetně informací, které FuelType obsahuje.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
a zobrazení stanice Černý Most včetně informací, které FuelType obsahuje.
Mobil Profi User
nokilu
Mobil Guru
Zařízení:
Ulefone Mix
Odesláno:
26. 09. 2020 10:42

Mám v podstatě ty samé informace co jsi sem dal ty. Pouze se lišíme v barevném zobrazení. Dost podrobné informace jsou o nabíjecích stanicích.
Ale normální čerpačky v základu POI již podrobnější informace nemají, tak jak je to zobrazeno na straně dvě tohoto vlákna. Je možnost si nějaké informace zobrazit pokud se použiji soubory *.kml . viz screeny...
Obrázek Obrázek Obrázek

Není to nic podrobnější, ale aspoň něco...záleží jaké jsou vloženy informace od autora konkrétního souboru kml.
Mobil Guru
bignobody
Mobil Plus User
Zařízení:
SAMSUNG 7
Odesláno:
26. 09. 2020 12:07

Zdravím, proč tak hrrr? Můj zájem o daný problém jsem jasně prezentoval, aniž bych chtěl někoho urazit, že jsem si neověřil jméno na druhé stránce vlákna je moje chyba, za kterou se omlouvám a nemám s tím žádný problém. Problematika zobrazování a obsah POI souborů jsou dvě odlišné věci. Pokud se mi nepodaří zprovoznit zobrazování (o to mi jde v prvním kroku) je zbytečné se bavit o obsahu. Co se týče obsahu předpokládám, že profesionálové, kteří vyvíjejí a prodávají iGO po celém světě vědí co dělají... Dle mých informací jsou zcela dostačující a pokud si zase Ty řádně přečteš můj příspěvek tak zjistíš, že na obsah Tvého screenshotu, jak by to mělo vypadat se dokonce odvolávám. Poukazování, kdo jakou dobu používá iGO je irelevantní, a proto navrhuji soustředit se na samotný problém. V první řadě, nepodařilo se mi zjistit proč na mé navigaci nejde tato služba zprovoznit. Zkoušel jsem i jiné verze iGO, různě jsem kombinoval soubory POI, sys.txt atd., ale nikdy od prvních vydání souborů FuelType, se mi je nepodařilo zprovoznit. Uvádíš, že pro zobrazování POI používáš branding z Ruska. Pokud můžeš pošli odkaz, anebo soubor, který Tobě funguje. V každém případě bych chtěl udělat maximum proto, abych i přes nedostatek času konečně tento problém společnými silami vyřešil. Bignobody
Mobil Plus User
nokilu
Mobil Guru
Zařízení:
Ulefone Mix
Odesláno:
26. 09. 2020 12:30

Není potřeba branding z Ruska - jde v podstatě pouze o jinou grafiku ( asi hezčí :) ) ... vytvoř si v content nový adresář s názvem userdata ( tedy pokud už ho tam nemáš), v tomto adresáři vytvoř opět nový adresář s názvem poi a do toho vložíš stažené soubory *.kml , ... zde si vybereš jednotlivé čerpačky

Kód: Vybrat vše

https://www.poi.cz/index.php?poi=kateg1&t_hltextkat=%C4%8Derpac%C3%AD
nebo tady vše sloučené

Kód: Vybrat vše

https://www.poi.cz/index.php?poi=sluco2
vždy stahuješ takto : Generovat a stáhnout kml soubor - je to ikona s pismen G.
V navigaci je postup - nastaveni - zobrazení navigace - vzhled mapy - POI Settings - značky míst a vybereš si co chceš zobrazit na mapě (všechno nebo jednotlivé podkategorie) no a potom pokud najedeš na jednotlivé čerpačky by jsi měl vidět základní info a po kliknutí na ,, i " více informací pokud je tam autor vložil....
Mobil Guru
Sto61
Mobil Profi User
Odesláno:
26. 09. 2020 12:58

Díky za postup. Snaha se cení.
Vlastní POI si umím vytvořit. Už jsem se jich nadělal dost. Jenom mě nenapadlo, že je tam i info. Nebo jsem si toho nevšiml.
Mobil Profi User
69 příspěvků