Nevíte si s něčím rady ohledně iGO8? Tak to zkuste tady.
10 příspěvků •Stránka 1 z 1

iGO Primo 1.2 a Moov M400 - prepočet trasy len jedným smerom

Nevíte si s něčím rady ohledně iGO8? Tak to zkuste tady.
s3n0
Mobil Guru
Odesláno:
19. 07. 2011 09:53
iGO Primo 1.2 a Moov M400 - prepočet trasy len jedným smerom
Zdravím,
narazili sme na kamošovom Mio Moov M400 versus iGO Primo 1.2 konkrétne ver.9.2.01.179499 na zvláštny problém.

Program iGO Primo 1.2 prepočíta trasu zvláštnym spôsobom. Napríklad sme jazdili autom mimo veľkomesto, pomedzi vzdialenejšie malé obce a keď kamoš (sedel za volantom a) simuloval nesprávne odbočenie na križovatke, teda neodbočil v požadovanom smere k cieľu na poslednej križovatke a pokračoval autom cez križovatku rovno-ďalej, tak po pár metroch iGO prepočítal trasu znova, avšak veľmi podivným spôsobom. Prepočítal trasu tak, že sa zmenila trasa až do nasledujúcej obce vzdialenej až o ďaľších cca 30km kde sa malo podľa trasy jeho auto otočiť a následne potom sa vraciať zas nazad k cieľu. (tam+nazad to teda pridalo k celkovej trase neuveriteľných 60km naviac !) A ak za križovatkou oných pár metrov auto zastavil a otočil smerom zpäť ku križovatke, tak sa naša trasa v iGO Primo opäť prepočítavala, tentokrát však už zasa správne - logicky, keďže sme stáli v blízkosti správnej križovatky a otočený na správny smer (svetovú stranu). Po automatickom prepočte trasy už zase iGO ukazoval oných pár metrov do križovatky, kde stačilo odbočiť smerom k nášmu cieľu cesty.

Vie niekto poradiť čo s tým ? Môže byť niečo zlé v SYS.TXT "konfigu" ? Samotný IGO PRIMO má totiž veľmi málo nastavení, keďže je predurčený pre všedných ľudí a jeho účel je, aby bol rýchly, pohotový, jednoduchý a veľmi univerzálny na svoje ovládanie.

Zatiaľ som ešte neexperimentoval so SYS.TXT súborom nakoľko sa domnievam, že by toto mohol byť tiež nejaký BUG programu alebo dokonca úmysel programu iGO Primo - toto podivné prepočítavanie trasy cez ďalšiu dedinu na ceste v patričnom smere, miesto toho, aby iGO dovolil otočenie priamo na mieste, na konkrétnej ceste, tak naviguje auto cez dlhú "štreku" až do ďalšiej obce a potom nazad, ehm... podotýkam, že na cestách kde sa toto stalo, nebol zákaz otáčania sa na ceste a tiež sme boli dosť ďaleko od križovatky (100m) než aby sa mal iGO riadiť všetkými dopravnými predpismi a aby nepovoloval otáčanie sa v tesnej blízkosti križovatky.

Ďakujem vopred za všetky odpovede.

P.S.
Poprosím ešte adminov tohto fóra ak smiem, o prepis názvov tém ako je napr. "IGO 8 - Problémy" napr. do tvaru "IGO 8-9 - Problémy" , atď. nakoľko som nevedel kam mám zaradiť svoj príspevok, keďže sa jedná vlastne už o verziu IGO 9 a nie o IGO 8 (aj keď je to takmer to isté)

:-P

- aktuálny výpis súboru SYS.TXT :
(už po úpravách - napr. tweak na nastavovanie jasovej úrovni v Moov M400 alebo manuálne nastavenie portu GPS namiesto aj keď funkčného automatického vyhľadania portu GPS, atď.)

Kód: Vybrat vše

[device]
typeid=3

[folders]
app="My Flash Disk/iGO/"
content="\My Flash Disk\iGO\Content"

;NASTEVENIA ZLOZIEK PRE PREHRAVAC HUDBY ZABUDOVANY V IGO-PRIMO:
[oasis]
exclude_directories="%myflashdisk%\,%root%\windows,%sdcard%"
include_directories="%myflashdisk%\Music,%sdcard%\Music,%sdcard%\DCIM"

;tweak pre zfunkcnenie nastavenia jasovej urovne posuvnikom v IGO-Primo programe
[power]
backlight_manage_values=1
backlight_max=8
backlight_min=1
backlight_methods=39
power_off_mode=0
power_off_timeout=0
powermgm_state=0

[debug]
skip_eula=1
experimental_features=1
run_on_mio_mantas=1

[interface]
show_exit=1
extra_settings=1
resolution_dir="480_272"
clearcity=1

[rawdisplay]
class="wide"
screen_x=480
screen_y=272
highres=0

[screen]
preferred_orientation=4

[sound]
ding=0
queue_length=200
sound_q_length=200
csv_voice_enabled=1

[gps]
port=2
baud=57600
set_messages=0

[roundaboutcam]
enabled=0
centery=50

[network]
available=1

[warning]	
warn_distances=110:500,80:350,60:300,40:250
speedcam_warning="1"
Mobil Guru
wiglegummi
Mobil Plus User
Zařízení:
MIO C320 - iGO 8.35.. a Igo Primo 1.2... a Samsung Galaxy Ace - Cyanogen mod 7.1
Odesláno:
19. 07. 2011 10:40

Re: iGO Primo 1.2 a Moov M400 - prepočet trasy len jedným sm

mě se stalo něco podobného jak jsem začal použivat poprvé primo 1.2 ale pak jsem přenastavil trasu z jednoduché myslím na rychlou a ukazovalo to dobře. ale opravdu jak to vyřešit tento problém, vím že na igo8 šlo prostě nastavit aby se to navigování např. otočilo hned ale nevím jak jse to tam přesně nazývalo myslím že to byla položka povolený obrat nebo tak něco. a aj po neodbočení správným směrem se mi u primo začalo přepočitávat trasu ale trvalo to hodně dlouho, nedá se to nějak zkrátit
Mobil Plus User
s3n0
Mobil Guru
Odesláno:
19. 07. 2011 10:45

ne ne, diky za odpoved, ale typom planovanej trasy to neni, skusili sme s kamosom samozrejme menit aj typ planovanej trasy co tam vsetky v IGO Primo 1.2 su... takze: jednoducha, rychla, atd. ale nepomohlo to...

hm a tiez si matne spominam, ze nejaka ta volba v starsich IGO bola... nieco v zmysle otocenia auta priamo na mieste (cesta/necesta) alebo potom prepnutie na navigovanie auta az do dalsiej krizovatky a nasledne otocenie auta az v takto vzdialenej krizovatke, niesom si tym vsak isty a ked aj, tak urcite to bude v nejakych skrytych volbach (SYS.TXT ?) hmm a mozno sa tato volba tykala len otacania sa do protismeru :-) fakt neviem
Mobil Guru
wiglegummi
Mobil Plus User
Zařízení:
MIO C320 - iGO 8.35.. a Igo Primo 1.2... a Samsung Galaxy Ace - Cyanogen mod 7.1
Odesláno:
19. 07. 2011 11:40

v sys.txt to určo nebude snad možná v nějakém skinu co odemyká nějaké funkce, ale neudem spekulovat a počkáme až se ozve nějaký lepší odborník na primo
Mobil Plus User
s3n0
Mobil Guru
Odesláno:
19. 07. 2011 12:02

to je pravda no... fakt je skoda spekulovat nad tym hodiny a hodiny... ale napriek tomu sa mi podarilo najst jednu zaujimavu vec z tej haldy udajov ktore su na internete ohladne SYS.TXT suboru (bol to SYS.TXT pre IGO 8):

Kód: Vybrat vše

[route]
allow_uturn=1         ; povolenie obratu o 180 stupnov
.......akonahle sa dostanem ku kamosovemu Mio Moov M400 tak mu to tam skusim prepisat, kto-ho-vie ci konkretne tento udaj vobec este ma nejaky ucel v novsich IGO 9.x.xx.xxxxxx (resp. vo velmi zjednodusenom IGO Primo)

///// EDIT:

takze volba allow_uturn kamosovi nepomohla :-/ furt musi kamos obratit cele auto (GPS navigaciu) na ceste do smeru, ktorym planuje svoju trasu... inac by ho to navigovalo napr. - na kruhovy objazd o 100m mimo planovanu trasu a z neho zasa nazad na to iste miesto, kde prave stoji a nasledne uz potom normalne dalej k cielu...
Mobil Guru
wiglegummi
Mobil Plus User
Zařízení:
Odesláno:
19. 07. 2011 21:18

no já jsem jel svoji trasu a pořad zatočte v pravo(to bych objížděl) tak jsem jel rovně na kruháči jeďte 2 výjezdem(zase objížděl) jel jsem až 3 a po cca 700m cíl a navi pořád navigovala rovně atd. takže asi nějaká chyba.
jinač nemusí to hned napsat že se mám otočit o 180 stpňu stačí mi na nejbližším možném otočení (kruháč nějaké parkoviště, křižovatka apodobně) prostě ať to ukáže otočit se a hotové, myslím nejbližší do 500m a né až po 30km jak píše o pár příspěvků výše
jinak mám mio c320 s igo 8 a primo 1.2
Mobil Plus User
s3n0
Mobil Guru
Odesláno:
23. 07. 2011 22:25

furt som to nevyriešil, nevie pls niekto poradiť čo s tým mám robiť ďalej ? blbne to rovnakým spôsobom ešte niekomu ďalšiemu ?

Nepomohol mi ani vyššie zmienovaný zápis do SYS.TXT ale ani "UPDATE" onoho EXE spúšťacieho súboru pre Primo 1.2 - resp. aj celá verzia May2011 (kde sa zrejme odlišuje len EXE súbor, ale skúsil som aj prehrať celú verziu novú).
Mobil Guru
Vitmalot
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
HTC Touch Daimon WM 6.1 ROM Eržika8-2.09 [480x640]
Odesláno:
01. 10. 2011 18:19

Mě to dělá taky .A to jezdím převážně po Praze.Ale když postáváte v koloně 20 min a nahoře vám řekne navigace že se máte otočit a jet zase zpátky tak to je na nervy.Pokud se držím trasy a nesjedu tak je vše OK.
Mobil Čumil Plus
maros888
Mobil Plus User
Odesláno:
02. 10. 2011 08:50

Ano je tu rozdiel mezdi IGO8 a PRIMO. V IGO8 je v nastaveniach volba otočiť do protismeru. Táto voľba v Primo nie je. Navigačný soft v Primo sa snaží otočiť na najbližšej križovatke. Asi to nie je celkom správne - ale je to tak.
Stále platí že navigácia je len pomocník a rozhodnutie je ponechané na ľudí.
Doporučujem dať si skin Dimka - Tomsoft (možno aj iné skíny) - kde sa táto nepríjemnosť rieši aspoň čiastočne. Pri prepočítaní trasy vám na navigácii zobrazí rozdielové údaje medzi pôvodne naplánovanou trasou a trasou po prepočítaní (údaj v km a údaj o čase). Presne povedané o koľko km sa zmenila vaša trasa a o koľko sa zmenil čas kedy prídete do cieľa. Potom je už len na vás, či budete pokračovať v jazde alebo sa otočíte.

Asi som problém nevyriešil - ale možno toto je riešenie ako predísť tomu aby do cieša som prišiel po trase prepočítanej o 60 km naviac a asi o hodinu dlhšej trase.
Mobil Plus User
Domin1
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Sony Ericsson Elm
Odesláno:
02. 04. 2012 08:34

nemate niekto na tuto navigaciu MIO M400 originalnu zalohu, nechce mi ju nastartovat.
Mobil Čumil Plus
10 příspěvků •Stránka 1 z 1