Nevíte si s něčím rady ohledně iGO8? Tak to zkuste tady.
23 příspěvků

iGO Primo - vlastní poi

Nevíte si s něčím rady ohledně iGO8? Tak to zkuste tady.
Bruca
Mobil Member User
Zařízení:
PNA YC 6" 800x480, HTC Artemis, Wildfire, HTC Sensation, Lenovo Yoga Tablet B8080-F Rootnuty
Odesláno:
10. 06. 2012 23:40
Re: iGO Primo - vlastní poi
Radary maji defaultne ikony brane z data.zip ty nemusis resit. Pokud chces vedsi podivej se na

Kód: Vybrat vše

http://forum.entershop.cz/viewtopic.php?f=89&t=2027
POI muzes mit i trilion, ale vesmes to zatezuje ramku, takze se doporucuje co nejmene.

Cas u defaultniho skinu nedostanes jinak, nez editaci defaultniho skinu. Coz delaji jen lidi znali v programovaciho jazyku. Muzes se zeptat na tom foru, ale moc bych do toho nestoural.
YC 6" PNA 800x480 - Primo 2.4
HTC Wildfire - root - MiniCMod 2.3.7
HTC Sensation - root - CyanogenMod 11
Huawei Ascend G620s-L01
Huawei P8 lite-ALE L21
Mobil Member User
Nyny
Mobil Plus User
Odesláno:
11. 06. 2012 00:05

O tom foru, co si daval odkaz vim, ctrnact dni jsem nedelal nic jineho, nez to forum procital, ale bohuzel, tak jsou lide, kteri tomu vsichni uz rozumi, takze kdyz se mezi sebou bavi, tak kolikrat ani nevim o cem. Ale i tak jsem se tam dozvedel celkem dost veci, krome jineho, co vsechno iGO umi a byl jsem z toho docela prekvapenej.
Ja jsem rozchodil navigaci stazenou tady z fora s defoultnim skinem, ten je dobrej, ale chybi mi tam ten cas, bohuzel ostatni skiny mi pripadaji, ze je tam zase az moc informaci, tak asi zustanu u toho defaultniho.
Nahral jsem si z toho fora TTS hlas, ktery umi cist i cisla a nazvy ulic, moc se mi ta funkce libi, ale bohuzel to zase neustale otravuje hlaskama o povolene rychlosti a vypnout mi to nejde, navic se mi stava, ze se ten hlas jakoby zadrhne v puli slova, kde je chyba se mi nedari zjistit.
No a ted resim ty POI, moje navigace ma rozliseni 800 x 480 a ty ikony jsou moc mernavy, ze skoro nejsou ani videt. Tak me zajima, jestli to mam nejak zvetsit, nebo to nemam pokouset?
Jinak, kdyby slo nastavit upozorneni na POI, tak tam dam POI s radarama a je to. Nechapu, v cem je vyhoda, ze se davaji radary extra?
Mobilní telefon: "NOKIA Lumia 920" Navigace: "PNA vestavěná made in China, Window CE 6.0, 7" - 800×480"
Mobil Plus User
Bruca
Mobil Member User
Zařízení:
PNA YC 6" 800x480, HTC Artemis, Wildfire, HTC Sensation, Lenovo Yoga Tablet B8080-F Rootnuty
Odesláno:
11. 06. 2012 07:10

Radary je funkce nelegalni v nekterych zemich prinejmensim. :) Proto neni obsazena v placenych POI.

Proste se edituje data.zip pomoci total commander a vlozi na spravne misto nove obrazky s hodnotami stripes. To je take popsane na nekterych strankach.

Co se tyce zadrhavani hlasu, asi toho hlasi nejak moc a jednotlive hlasky neni schopen precist zasebou se spozdenim.
Huawei Ascend G620s-L01
Huawei P8 lite-ALE L21
Mobil Member User
Nyny
Mobil Plus User
Odesláno:
11. 06. 2012 08:43

Já tam mám hlas Voice_TTSpro-Nua5-Z-Czech_v.6.3.3 120311 je ještě nějakej jinej hlas pro Primo 2, kterej podporuje čtení čísel silnic a názvu ulic?

Stáhl jsem si skin Dimka, adresar obsahuje tohle:

│ diMkaWA_P153.zip
│ diMkaWA_P153_default.zip
│ readme_oldchanges_version12_ru.txt
│ readme_ru.txt
│ Speedcam_Example.jpg
│
├───font
│ digital.ttf
│
└───utility
│ !README_esc.txt
│ !README_mapchanger.txt
│ esc.exe
│ esc.nfrun
│ MapChanger.exe
│ MapChanger.nfrun
│ set.wav
│ utility.ini
│
└───_copy_to_the_corresponding_map_folder
!map_nt.txt
!map_ot.txt
!map_ta.txt

Kam patří co nakopírovat?

A ještě bych se zeptal, zkoušel jsem emulátor do PC, ve kterém bych Primo spustil. Ono totiž běhat neustále do auta a zpět k PC ja taky na prd, tak hledám, jak to spustit v PC a vrtat se v tom v PC, ale žádný z emulátorů se mi nepovedlo rozchodit. Nevíte někdo o nějakym, který funguje?
Mobilní telefon: "NOKIA Lumia 920" Navigace: "PNA vestavěná made in China, Window CE 6.0, 7" - 800×480"
Mobil Plus User
Bruca
Mobil Member User
Zařízení:
Odesláno:
11. 06. 2012 14:26

Je jeste slovensky jinak je to vse.

http://www.uloz.to/9624299/emulatorce-cz-rar
Funguji vsechny emulatory, ale s omezenima. Nepouzivat basemap.fbl, nejlepe tam dat jenom 1 mapu pro zacatek. Neudava se mu zadna cesta v sys.txt. Mozna jeste dalsi uz si nevzpominam.

primo\content\skin\..
│ diMkaWA_P153.zip
│ diMkaWA_P153_default.zip

Primo\font\..
├───font
│ digital.ttf

Primo\utility\..
└───utility
│ !README_esc.txt
│ !README_mapchanger.txt
│ esc.exe
│ esc.nfrun
│ MapChanger.exe
│ MapChanger.nfrun
│ set.wav
│ utility.ini

Primo\content\map\!map_tt.txt sem nahrat mapy Tomtom : oznaceni "map" neni chybne(pracovni adresar je vzdy MAP) a navic tento navod je hodne stary , protoze !map_ta.txt prejmenovat na !map_tt.txt (koupil ho Tomtom)
Primo\content\map_nt\!map_nt.txt sem nahrat mapy Navteq
Primo\content\map_ot\!map_ot.txt sem nahrat mapy Redionalniho CEDA
Huawei Ascend G620s-L01
Huawei P8 lite-ALE L21
Mobil Member User
Nyny
Mobil Plus User
Odesláno:
11. 06. 2012 19:30

Tak navigace mi funguje, ale mám problém z hlasem, používám TTS hlas Zuzana a moc se mi líbí, působí přirozeně a hlavně se mi líbí, že čte čísla silnic a názvy ulic. Mám s ním ovšem jeden problém, Když jedu, tak navigace chce něco oznámit, ale ozve se jen první slovo, nebo první a půlka druhého, pak si to navigace jakoby rozmyslí a větu nedokončí. Tady je nahrávka, aby bylo jasně slyšet, co myslím:

http://www.nyny.wz.cz/Nyny.MP3
Na začátku je slyšet, jak říká dva pokyny těsně po sobě, ale problém jí to nedělá. Další pokyny jsou ve velkém odstupu, v nahrávce jsou sice relativně za sebou, ale to proto, že jsem nahrávku sestříhal, prostě jsem pasáže, kde se nic neděje vystřihnul. Takže po těch dvou pokynech za sebou řekne "po pade" a nedořekne, che říct, že po padesáti metrech ..... Pak v čase 0:40 je slyšet, jak řekne "omezení" a zase to nedořekne, to chce říct, že omezení je 50 km/h. V čase 1:45 řekne "po jednom" a zase to nedořekne, to chce říct, že po jednom km mám odbočit vpravo. No takovejch míst je tam vícero, všechny vypisovat nebudu.

Zkoušel jsem to řešit na fóru, kde jsem hlas stáhl, ale bez úspěchu. Nicméně ještě mám jeden problém a to ten, že když zapnu 3D terén, tak se sám vypne. Ale hlavně se chci zeptat, je nějakej zásadní rozdíl v HW náročnosti iGO Primo oproti iGO 8? Jde mi o to, že mi ta navigace příjde taková líná, tak jestli to můj HW vůbec zvládá. Protože u navigace byla dodána SD karta a na ní navigace iGO 8.3.4.14275, tak jestli se nemám vykašlat na Primo a soustředit se na pořádný nastavení iGO8.
Mapy, 3D budovy, 3D terén atd. jsou stejné ne?

Jinak ten Emulator se mi povedlo rozchodit a funguje, iGO Primo tam šlape jako hodinky, ale jak tam nakopíruju iGO8, tak se nechytám, kde dělám chybu?
Mobil Plus User
Bruca
Mobil Member User
Zařízení:
Odesláno:
11. 06. 2012 23:16

Basemap smazat! sys upravit na co nejjednodussi.
Huawei Ascend G620s-L01
Huawei P8 lite-ALE L21
Mobil Member User
Nyny
Mobil Plus User
Odesláno:
11. 06. 2012 23:21

Basemap tam vubec nemam a v sys.txt mam jen dva radky a to:

[folders]
app="storagecard\"

[sound]
csv_voice_enabled="1"

Nic jiného tam nemám.
Mobil Plus User
Bruca
Mobil Member User
Zařízení:
Odesláno:
12. 06. 2012 08:34

vymaz
[folders]
app="storagecard\"

a tohle je pouze pro primo
[sound]
csv_voice_enabled="1"

IGO8 je 5 a vice let zpatky Primo je tu tak 2 roky je tedy jasne, ze je narocnejsi a ma vic funkci.
Huawei Ascend G620s-L01
Huawei P8 lite-ALE L21
Mobil Member User
Nyny
Mobil Plus User
Odesláno:
12. 06. 2012 10:08

Tak to je jasné, ale právě jde o to, jak je to s tou HW náročností, jak určím, jestli moje Navi může bez problémů používat Primo? Teď jsem zkoušel iGO a zatím mi tam vadí jediná věc, a to ta, že mi na obrazovce neukazuječas dojezdu do cíle a nepřišel jsem na to, jak to tam dostat.
Mobil Plus User
23 příspěvků