Veškeré programy pro kapesní počítače.
480 příspěvků

GARMIN XT PDA 4.20.20

Veškeré programy pro kapesní počítače.
lelvicek
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
11. 04. 2008 07:10
Re: GARMIN XT PDA 4.20.20
Ahoj všem znalcům :) Pečlivě jsem projel vše nainstaloval a dle komentářů rozchodil (všem díky), ale pořád mi při zadání mapy "čeká na vyšší přesnost GPS". Satelity to vidí, dokonce i v budově celkem 3, signál GPS ukazuje minimálně 2 čárky, ale stále čeká a čeká. Ještě hůře jsem na tom s TomTomem, kdy mi čeká na platný signál GPS, ukazatel hledání signálu se točí, ale nenajde žádný satelit. Vše se dělo po HW resetu. Nastavení obou programů mám v pořádku, to samé nastavení External GPS - používám HTC Cruise. Má někdo podobný problém nebo ví, jak ho vyřešit?
Mobil Čumil Plus
lelvicek
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
11. 04. 2008 08:36

lelvicek píše:Ahoj všem znalcům :) Pečlivě jsem projel vše nainstaloval a dle komentářů rozchodil (všem díky), ale pořád mi při zadání mapy "čeká na vyšší přesnost GPS". Satelity to vidí, dokonce i v budově celkem 3, signál GPS ukazuje minimálně 2 čárky, ale stále čeká a čeká. Ještě hůře jsem na tom s TomTomem, kdy mi čeká na platný signál GPS, ukazatel hledání signálu se točí, ale nenajde žádný satelit. Vše se dělo po HW resetu. Nastavení obou programů mám v pořádku, to samé nastavení External GPS - používám HTC Cruise. Má někdo podobný problém nebo ví, jak ho vyřešit?
Omlouvám se, signál nakonec naskočil - trvalo to sice opravdu dlouho, ale už se to chytlo a jede jak Garmin tak TomTom. Stačí si vybrat :)
Mobil Čumil Plus
schmegea
Mobil Guru
Odesláno:
11. 04. 2008 08:41

Ke správnému určení polohy potřebuješ nejméně 4 satelity. Zpravidla mi naběhnou souřadnice až když vidím 5 satelitů. Takže pokud vidíš jen tři je to málo a tudíž to stále čeká na větší přesnost GPS. :)
Jestli vypneš GPS v Praze a přesuneš se třeba do Brna tak první naběhnutí taky trvá dlouho z důvody hledání aktuální pozice.
ASUS A696, 16 GB + 8GB SDHC Transcend, class 6
Garmin NUVI 760;
typ telefonu Dancall 2711, ROZLIŠENÍ 2 CELÉ ŘÁDKY
Mobil Guru
lelvicek
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
11. 04. 2008 10:23

Myslel jsem si, že to bude něco takového. Teď to jede, tak jsem spokojený a mám snad odstraněné všechny neduhy, které tam byly :)
Mobilní telefon: Samsung Galaxy S i9000
Verze firmware: 2.2 Froyo
Verze základního pásma: I9000XXJPP
Verze jádra: 2.6.32.9 root@SE-S608#1
Číslo sestavení: FROYO.XWJPA
Mobil Čumil Plus
ptesina
Mobil Beginner
Odesláno:
13. 04. 2008 07:19

mapy garmin HILFEEEEEE

Ahoj, tak já se už mořím drůhý den s mapama do garmina. Dělám to po prvé a vůbec se nedaří. Garmina jsem zprovoznil hned, ale mapy mi prostě nefunguji. Mohl by mi prosím někdo poradit jak na to? v tom programu mapsource se mi ukáže jen mapa a dál nic. Nevím z jakého adresáře garmina v pc jsou ty mapy. To jsou pod FAM_579? a do mobilu je nahraji do složky garmin jen tak nebo ještě pod nějaký adresář? Potřebuji jen mapy cr,i,fr,ch,rakousko to mi stačí. snad je někde seženu a hlavně ta slavná generace klíče to mi také moc nejde. Díky za helfnutí. POTŘEBOVAL BYCH DETAILN9 N8VOD JAK NA TO!!!!!!!!!!!!!!!JSEM ASI NESCHOPNEJ!!!!!!!!!!!!!
Mobil Beginner
schmegea
Mobil Guru
Odesláno:
13. 04. 2008 07:53

Ve třetím příspěvku na předchozí stránce je odkaz na fórum path a tam je popis jak nahrát mapy do garmina přes map source. Zkusil bych napřed zde. A pak v odkazech na mapy jsou již vygenerované mapy a návod jak se zprovoznit. Pokud je nějaký větší problém je třeba více specifikovat.
Ve složce garmin Fam_579 je uložena mapa pro garmin, přičemž 579 je ID mapy pro generování kódu pro odemčení. do navigace se ukládá soubor do složky garmin a je vygenerován map source ve formátu gmapsupp.img. Takže toto musíš mít v navigaci. Každou mapu generuje mapsource se stejným názvem. Tak je třeba mapu před nahráváním další přejmenovat aby se nepřepsala. Myslím, ale že to tu bylo řešeno už tolikrát, že je třeba pořádně přečíst těch pět stránek a stáhnout aspoň jeden soubor s vygenerovanou mapou. Je tam totiž přiložen malý návod jak na to:D
CR mapa je nejlepší CR 7NT
Ch,A,F,I city navigator europe 2008
Garmin NUVI 760;
Mobil Guru
ptesina
Mobil Beginner
Odesláno:
13. 04. 2008 11:09

No já jsem to tu četl uplně vše. ten prográmek na map source mam. Jenže se mi tam ty mapy neukážou. Tak jsem udělal následovně. Otevřel jsem složku garmin v pc složku FAM_579 tam byli soubory označeny 0000002.img a další čísla tak jsem je vše zkopíroval do n95 složka garmin. To vygenerované číslo jsem uložil do textového souboru pod jméno GMAPSUPP.img a v mobilu umazal příponu txt. Pak jsem to vyzkoušel spojil se ze satalitem gps, ale mapa nikde. Kde je chyba??? Mapy jsem stahoval z odkazů na těchto stránkách. Nevím co mam více udělat! To je tak těžké nabo jsem takový pitomec! Já bych potřeboval někde stáhnout tu mapu hotovou vygenerovanou jen jí vzít nahrát to n95 a hotovo! V tom mobilu se to dává jen do složky garmin??Nemusí se tam dělat jiná???????????? Díky moc
Mobil Beginner
ptesina
Mobil Beginner
Odesláno:
13. 04. 2008 12:21

Tak jsem to vše ještě přečetl poctivě a nahrál dle tvých rad mapu. No a nahrala se tam a jde jen v ukázkovém modu. Jak je to možné? Zadal jsem tam i ten kod. To už nechápu zobrazí se, ale bohužel bez použití gps. Mam ještě dotázek, jak jsi dal odkazy na stahnutí City navigator Europe 2008 to musím ztáhnout všechny 4 odkazy že? Pak to rozbalím nainstaluji vletím do složky kouknu na id dám to do kygenu generuji zadam to do pc vše označím pošlu do mobilu vytvořim txt s tím názvem GMAPSUPP.img v mobilu umažu příponu txt a mělo by to šlapat? Pochopil jsem to dobře? Díky jsi fakt dobrej v tom
Mobil Beginner
schmegea
Mobil Guru
Odesláno:
13. 04. 2008 16:19

City navigator musíš stáhnout všechny 4 soubory. Je to už vygenerovaná mapa. Tu uložíš do složky garmin v PDA(N95) vygeneruješ kód a uložíš do souboru gmapsupp.unl a ten dohraješ taky do složky garmin. V tomto případě nepoužíváš map source.
Přes map source musíš zadat kód do záložky odemčení map. a pak to normálně přeneseš do navigace. Vybereš si z nabídky mapu. Pak označíš vpravo celou oblast kterou chceš nahrát. Vybrané soubory se ti zobrazí vlevo. Pak už jen zmáčkneš ikonku přenést do zařízení a za chvilku to máš nahraný na kartě.
Pokud ti navigace při nabíhání nehlásí, že máš některé mapy uzamčeny tak to máš dobře a musí to fungovat i v navigaci. Gmasupp.unl musíš vždy uložit z koncovkou unl, nesmíš dát uložit jako txt. Je to úplně stejné jako při odemykání navigace se souborem sw.unl
Garmin NUVI 760;
Mobil Guru
ptesina
Mobil Beginner
Odesláno:
13. 04. 2008 17:53

Hm to možná bude ono. Ta blbá koncovka. Na ty mapy co stahuji z tvých odkazů je jaké id? Jdu vyzkoušet ty mapy nahrát. Tu co stahuji od tebe musím počkat je tam uplynulá doba na stahování. Snad zítra to půjde. Tak vyzkouším tu co mam doma. Ale zaráží me tam jedna věc, když tu mapu tam nahraji má to nějakých 40 mb a jak to odpojim od pc ma to jen 3kb????? Jdu zkoušet dám pak hned vědět zatím díky moc

ps? tak že to je normální že mi to píše v map source že se nahravají jen já ani nevím co to píše zkušební či co? Pak se ukážou, ale vypne se mi gps. A když zadám ten kod, tedy nahraji ten soubor unl tak to pobeží s gps?
Mobil Beginner
480 příspěvků