Všemožné navi aplikace pro android ;-)
892 příspěvků

NAVIGON

Všemožné navi aplikace pro android ;-)
Jirka Krokodýl
Moderátor
Zařízení:
Huawei P20 lite, android 8
Odesláno:
27. 09. 2010 23:43
Navigon 3.5.0 - NEW
Nová verze Navigon 3.5.0 nám přináší nejen novou verzi programu, ale především nové mapy 3Q.2010.
Takže jdeme na to, dodržte následující postup a neměl by být problém.

1. Stáhněte si Navigon

Kód: Vybrat vše

http://www.ulozisko.sk/327360/Navigon_3.5.0_AND_KROKO.rar
a

http://navigon.vo.llnwd.net/o25/u/eu/fresh/NAVIGON_Fresh_setup.zip
2. Nakopírujte složku NAVIGON z archivu Navigon_3.5.0_AND_KROKO.rar do rootu (kořene) paměťové karty ... pro začátečníky - nevytvářejte žádnou další složku jen prostě nakopírujte tuto na kartu :-)
3. Nakopírujte kamkoli na kartu soubory Navigon 2.6.1_Full.apk a Navigon3.5.apk z archivu Navigon_3.5.0_AND_KROKO.rar
4. Spusťtě instalaci Navigon 2.6.1_Full.apk a spusťte program Navigon v telefonu, ve chvíli výzvy programu k připojení k počítači nebo WLAN program ukončete.
5. Odinstalujte Navigon 2.6.1
6. Nainstalujte na PC Navigon Fresh, viz odkaz výše
7. Nainstalujte v telefonu Navigon 3.5.0, program nespouštějte!!!
8. Telefon připojte k PC jako Diskovou jednotku. Spusťte na PC Navigon Fresh
9. Vyberte Stažení map a služeb, označte mapy které chcete stánhout, potvrďte a můžete jit na kafe .... bude to nějakou dobu trvat
10. Po dokončení stahování spuťte Navigon Select (3.5.0) z menu telefonu a vesele užívejte.

Doufám že bude vše fungovat jak má, případně piště, doladíme
Naposledy upravil(a) Ramirez dne 28. 09. 2010 08:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Tu nezakladame koly kazdej novej verzi novu temu! Temy zlucene.
Moderátor
maara
Mobil Beginner
Zařízení:
Galaxy S
Odesláno:
28. 09. 2010 07:16

Re: Navigon 3.5.0 - NEW

Kdyz spustim navigon fresh tak mi to nabidne pouze Q1 mapy a jeste mi to pise ze to je trial. A kdyz dam aktualizace softwaru tak tam ma napsano ze mam verzi 2.6.1 . Tak to ma byt nebo delam nekde chybu ? Jel sem presne podle navodu.
Mobil Beginner
richard78
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
28. 09. 2010 09:41

Re: Navigon ... automobilová navigace

http://www.edisk.cz/stahni/05598/Navigon_3.5.0.rar_14.06MB.html
tady sem upnul vše potřebné včetně původního návodu a mého, který sem dával metodou pokus omyl cca 8 hodin. Je to na Galaxy S ale myslím že bude fungovat i na jiné. Snad to pomůže
Mobil Čumil Plus
Jirka Krokodýl
Moderátor
Zařízení:
Huawei P20 lite, android 8
Odesláno:
28. 09. 2010 09:53

Ještě jednou jsem zkusil postup který popisuji výše a vše šlape jak má. Instalací aktualizace 3.5.0 se mi i přepíše správně soubor version.xml na verzi 3.5.0 a tedy se mi nabídnou i mapy 3Q 2010.
Zkuste před zahájením postupu odinstalovat předchozí verze a SMAZAT původní složku Navigon z karty. Zkoušel jsem to dvakrát takto instalovat a vždy s úspěchem.
Moderátor
Jorns
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
28. 09. 2010 10:36

Re: Navigon 3.5.0 - NEW

maara píše:Kdyz spustim navigon fresh tak mi to nabidne pouze Q1 mapy a jeste mi to pise ze to je trial. A kdyz dam aktualizace softwaru tak tam ma napsano ze mam verzi 2.6.1 . Tak to ma byt nebo delam nekde chybu ? Jel sem presne podle navodu.
mám úplně stejný problém , jel jsem podle návodu , nabídne mi to jen Q1 mapy , ukazuje to , že mám verzi 2.6.1 , při spuštění : Chyba spojení. Zkuste to později. :(

- jinak ještě dotaz , mobil mám nový a psalo mi to venku pořád : GPS signál není momentálně dostupný. Navigace se spustí automaticky. Jakmile bude dostatečný příjem GPS. - spustí se opravdu po chvíli automaticky ? :mda:
Mobil Čumil Plus
kosatka
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Samsung i9000 Galaxy S
Odesláno:
28. 09. 2010 10:51

Dodržel sem přesně postup ale při pokusu o stažení map my navigon fresh napíše hlášku že nabyl nalezen software navigon.Navigace Navigon musí být zapnutá a sprtavně připojená k počítači.Děkuji za jakoukoli pomoc
Mobil Čumil Plus
maara
Mobil Beginner
Zařízení:
Galaxy S
Odesláno:
28. 09. 2010 10:53

"Instalací aktualizace 3.5.0 se mi i přepíše správně soubor version.xml" Tou aktualizaci myslite co presne ? O aktualizaci se v tom navodu nic nepise.
Mobil Beginner
richard78
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
28. 09. 2010 10:55

1. Stáhnout dvě instalačky Navigon 2.6.1. full.apk a Navigon 3.5.0.apk
2. V aplikaci nastavení nastavit druh připojení k pc na velkokapacitní paměť : nastavení – o telefonu - nastavení usb – velkokapacitní paměť. Pokaždé, když telefon připojíte k pc, tak je ještě třeba udělat toto : vyjet horní roletku, kliknout na USB připojeno, vyskočí okno a dát připojit
3. V telefonu odinstalovat všechny předešlé verze, odstranit složky Navigon jak z interní paměti tak z externí sd karty.
4. Na telefonu povolit zobrazení skrytých souborů pokud to nemáte: aplikace moje soubory, vyjet spodní menu levým tlačítkem, dát další, dát nastavení- skryté soubory zobrazovat
5. V interní paměti nechat pouze ty to složky: albumthumbs, sd, bluetooth, media, backup, layar, DCIM, Android, svox, Samsund, na externí sd kartě nechat složku DCIM a případně vaše složky s muzikou, fotkama, filmama…. Kdo tam co má nebo nemá. Vše ostatní smazat. Ale nejlepší je si Vaše složky zazálohovat a externí kartu naformátovat.
6. Na ext. Sd kartě si vytvořit složku, pojmenovat třeba záloha a do ní dát instalační soubory 2.6.1. full. apk a 3.5.0. apk
7. Nainstalovat 2.6.1.full.apk , zatím neotvírat.
8. Nainstalovat 3.0.1. apk, neotvírat.
9. V aplikacích budete mít dvě nové ikony: Navigon a Navigon Select
10. Spusťte tu Navigon a nejdřív tam budou nějaké licenční podmínky, dát ok, bude navazovat spojení. Nechte to dojit do stavu že bude na obrazovce hláška že si potřebuje stáhnout nějaké další soubory a na výběr WLAN a osobní počítač. Nedávejte nic a aplikaci ukončete.
11. Ted se v interní paměti objeví složka Navigon, a v ní je soubor version.xml
12. Version.xml upravit dle prvního návodu, telefon vám tam sám vepíše imei, to je ten první řádek s moc číslama. Pod ním je řádek id, kde čísla smažete a místo nich opíšete imei z předchozího řádku. V dalším řádku je. Ten necháte tak jak je, pouze místo druhého znaku napíšete S viz první návod. Úpravu jsem prováděl ve WordPAdu, ale mělo by to jít i v poznámkovým bloku nebo XML editoru.
13. Teď teda máte na interní paměti složku Navigon, a v ní upravený version.xml
14. Tuto složku nakopírujete do externí sd, přímo do rootu, tzn, to bude vypadat takhle. SD/Navigon/version.xml
15. Ze stránek navigonu si stáhněte program Navigon Fresh a nainstalujte.
16. Z telefonu vydělejte externí SD kartu
17. Z telefonu nyní odinstalujte aplikaci Navigon, pozor ne Navigon Select.
18. Externí SD kartu dejte to čtečky karet přímo v pc
19. V pc spusťte Navigon Fresh.
20. Pokud už jste to zkoušeli, nebo měli co dočinění s Navigonem přes svůj email, doporučuju si zřídit nějaký nový email – na seznamu otázka dvou minut – a registrovat na ten nový.
21. Fresh si sám najde sd kartu ve čtečce a na ni uloží . Stáhněte si nejdřív safety package, a pak mapy, které si vyberete. Vše je intuitivní, mě to nabídlo mapy Q3 2010. Stahování a ukládaní všeho zabere cca půl hodiny při kompletních mapách, záleží na vaší rychlosti připojení. Nic nepřerušovat a neodpojovat, dokud fresh nenapíše že je hotovo.
22. Po dokončení ukončit fresh, vytáhnout sd kartu ze čtečky v pc a strčit ji do telefonu.
23. V telefonu teprve teď spustit Navigon Select a můžete začít testovat jak naviguje. 
Mobil Čumil Plus
maara
Mobil Beginner
Zařízení:
Galaxy S
Odesláno:
28. 09. 2010 11:02

"16. Z telefonu vydělejte externí SD kartu" Ja tam zadnou nemam. Vsechno delam pres tu pamet co tam je to by nemelo vadit ne ?
Mobil Beginner
Fosgen72
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Sony Xperia Z1
Odesláno:
28. 09. 2010 11:13

richard78 píše:

http://www.edisk.cz/stahni/05598/Navigon_3.5.0.rar_14.06MB.html
tady sem upnul vše potřebné včetně původního návodu a mého, který sem dával metodou pokus omyl cca 8 hodin. Je to na Galaxy S ale myslím že bude fungovat i na jiné. Snad to pomůže
Udělal jsem to přesně podle návodu z toho archivu ( Navigon 3.5.0 INSTRUKCE první.rtf ) a zatím na HTC Desire jede.( důležité je správně přepsat ten soubor version.xml )Ještě to nemám pořádně odzkoušené na cestě jenom doma,ale snad to bude v pohodě.

"richard78" odvedl dobrou práci a patří mu velký dík :good
Mobil Čumil Plus
892 příspěvků