Všemožné navi aplikace pro android ;-)
283 příspěvků

TomTom Navigation Nds

Všemožné navi aplikace pro android ;-)
freewall
Mobil Profi User
Zařízení:
Huawei P20 Pro, Android 10
Odesláno:
30. 08. 2020 06:52
Re: TomTom Navigation Nds
Už mi nic nenapadá proč ti POI nefungují, asi bych tedy udělal čistou instalaci, zrušit pak i "online vyhledávání"
Mobil Profi User
zburget
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
30. 08. 2020 08:55

Tak ne. Čistá instalace, domovské místo se mi přenese okamžitě, POI ani náhodou. Mě prostě NDS verze nemá ráda :-( Prozatím to vzdávám. Třeba se někdo uvolí a poléčí GO verzi 2.2 (či která je teď momentálně aktuální), jestli vypadá stejně, jako NDS, tak to bude super a třeba tam už POI budou fungovat.

Online vyhledávání mám vypnuté, protože s ním to nehledá čísla popisná. To taky někdo nevychytal - v off-line mapách čísla popisná jsou, ale v on-line mapách ne :roll:
Vypnuté mám i online plánování tras, protože mi to taky dělalo nějakou paseku (už nevím jakou).
Mobil Čumil Plus
freewall
Mobil Profi User
Zařízení:
Odesláno:
30. 08. 2020 17:50

@zburget Asi se budu ptát blbě, tak mne nekamenuj, ale už fakt nevím - nemáš třeba 2 účty u My Drive a že by ses teď přihlašoval k tomu, kde nemáš POI? Asi blbost, viď :-D
Mobil Profi User
Furdik
Moderátor
Zařízení:
Realme 5
Odesláno:
30. 08. 2020 19:17

Já jsem našel tuto informaci:

"Custom POI's (.OV2 file): There's no support for this feature, so even if you'd added POIs via MyDrive these won't appear anymore in the app."

Každopádně mi přijde zvláštní, že freewallovi se POI stáhly

Všiml jsem si, že v nastavení / map and display / show on map je Point of interest a dle výchozího nastavení je vše zakázáno... Nemůže být tady ten zakopanej pes?
Moderátor
freewall
Mobil Profi User
Zařízení:
Odesláno:
30. 08. 2020 19:30

No mně to funguje naprosto super. Dokonce když si neco uložím v Go, tak hned to vidím uložený i v NDS a naopak. Nevím jestli to může mít vliv, mám My drive i v mobilu
Naposledy upravil(a) freewall dne 31. 08. 2020 06:16, celkem upraveno 1 x.
Mobil Profi User
Kamilos
Moderátor
Zařízení:
SG S9+, SG Gear S3 Frontier
Odesláno:
30. 08. 2020 22:32

Ve verzi GO i NDS mi také fungují POI i trasy, jak píše freewall.
Možná bych ještě zkusil v mydrive u každého POI použít volbu "Odeslat do zařízení".
Moderátor
zburget
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
02. 09. 2020 08:34

Ufff. Člověk tu dva dny není a toliko odpovědí :-)

freewall: Účet na MyDrive mám jen jeden. Samozřejmě i to jsem pro jistotu písmenko po písmenku zkontroloval, i když je nesmysl, abych měl v loginu nějakou chybu.

Furdik: Pokud jsem měl možnost vysledovat a pochopit, tak se to týká vestavěných POI. Můžu si v mapě nechat zobrazovat třeba benzínky. Ale i kdyby se mi v mapě nezobrazovaly, musím být schopen je třeba vyhledat. Já ale moje body zájmu vůbec nikde v zařízení nevidím. V GO je mám v oblíbených, v NDS nikde :-(

Kamilos: "Odeslat do zařízení" můžu nějaké moje oblíbené místo, ale u POI souboru tam to tlačítko pro odeslání není. Teda já ho aspoň nenašel, a to jsem ho i hledal.

Když něco nahraju přímo do GO, tak se mi to v MyDrive neobjeví. A naopak, když něco nahraju na MyDrive, tak se mi to v GO sice objeví, ale ne v adresáři …/personal/pois. Vůbc netuším, kam se to tam nacpe. Ale funguje to. Já bych si to do NDS nahrál i ručně, ale netuším kam, protože aplikaci v mobilu nikde nevidím :-(

Je divné, že to někomu funguje, když to fungovat nemá. Možná je ta nová alikace "nějak" zblbnutá tím, že tam byla instalovaná ještě ve verzi, kdy to fungovalo. A postupnými upgrady se komunikace s MyDrive nerozbila. Já tam mám ale instalaci novou a proto to nejde. Jinak si to vysvětlit neumím.

A když už to fungovat nemá - to jako TomTom úplně zaříznul možnost používat vlastní POI soubory? To snad nemyslí vážně? Já třeba mám auto na CNG a cestovat po neznámých končinách bez toho, abych věděl, kde mám plnící stanice, prakticky vůbec nejde. Jejich benzínky tohle vůbec nezohledňují. Elektromobily tam mají jen jako testovací feature, LPG tam taky nikdo neřeší. Pokud nebude existovat možnost jak tam dostat seznam nějakých POI (a je mi úplně jedno jak složitě se to bude dělat), tak je ta navigace absolutně na prd. :-(
Mobil Čumil Plus
freewall
Mobil Profi User
Zařízení:
Odesláno:
02. 09. 2020 09:45

zburget píše: ↑
02. 09. 2020 08:34
Ufff. Člověk tu dva dny není a toliko odpovědí :-)

A když už to fungovat nemá - to jako TomTom úplně zaříznul možnost používat vlastní POI soubory? To snad nemyslí vážně? Já třeba mám auto na CNG a cestovat po neznámých končinách bez toho, abych věděl, kde mám plnící stanice, prakticky vůbec nejde. Jejich benzínky tohle vůbec nezohledňují. Elektromobily tam mají jen jako testovací feature, LPG tam taky nikdo neřeší. Pokud nebude existovat možnost jak tam dostat seznam nějakých POI (a je mi úplně jedno jak složitě se to bude dělat), tak je ta navigace absolutně na prd. :-(

K tomuto ti mohu poradit a vřele doporučit aplikaci Poi Pocket (

Kód: Vybrat vše

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.las.poipocket&hl=cs
, která má i webové rozhraní (

Kód: Vybrat vše

https://www.poipocket.com/Pages/poilist.aspx
- kdy na uložený POI v aplikaci si ťapneš a vybereš si jakou navigační aplikaci máš použít. Webová verze umí import - export ve všech možných formátech. Už si nepamatuji, kolik bodů umožňuje free verze, ale za pár korun pak máš možnost na hafu bodů
Mobil Profi User
zburget
Mobil Čumil Plus
Odesláno:
02. 09. 2020 10:49

Na POI Pocket už jsem koukal (už tam mám i účet), ale zatím jsem tomu nepřišel na chuť. Snad časem. Mně tam hlavně chybí to, že: jedu, potřebuju třeba dotankovat. Tak si klinu hledat POI na trase (nebo v mé blízkosti). Vidím okamžitě vzdálenosti jednotlivých POI a vyberu si ten, který vyhovuje a přidám do trasy (vzhledem k mému CNG musím mít vlastní POI soubor, protože vestavěné benzínky CNG nezohledňují). To je super praktická funkce.
No, uvidím. Ono to nakonec nějak vykrystalizuje.
Mobil Čumil Plus
freewall
Mobil Profi User
Zařízení:
Odesláno:
02. 09. 2020 10:56

Rozumím, ale tohle POIPocket umí - dám vyhledat třeba to CNG (pokud je tak pojmenuji nebo je budu mít označené štítkem) vyběhnou všechny nalezené od nejbližšího....
Já vím, je to aplikace navíc.... ale aspoň částečně by to řešilo tvé požadavky
Mobil Profi User
283 příspěvků