834 příspěvků
PikFik
Mobil Beginner
Zařízení:
Galaxy Note 2 [1280 x 720]
Odesláno:
04. 12. 2012 23:26
Re: iGO Primo 2.0 - jak nainstalovat nebo problemy s instala
Panda1 píše:Ahoj
Mám nově Galaxy note 2, předtím jsem iGo měl na WM6.1 s dimkovým skinem a byl jsem s tím spokojený. Proto bych ho chtěl i na nové mašince. Jenže jsem doufal, že to bude jednodušší. Základní instalace se podařila. Ale tím to skončilo. Porcházel jsem místní diskuze přesvědčen, že jako pokaždé se nakonec orientuji. Musím přiznat že jsem nakonec víc zmatený než na začátku.

Zatím díky
Ahoj, po přechodu z WM (HTC Touch PRO), na HTC-DESIRE HD jsem řešil to stejné. iGo pro Android není taková výhra. Pokud nepotřebuješ speciální vychytávky jako např. TIR...zkus Sygic. Na Note2 jsem zkusil opět iGo a po sérii pokus omyl jsem zprovoznil verzi 1280x800, akorát dole chybělo 80pixelů. Při navigaci to potom graficky bylo jako před 5lety...
iGo umí speciality, bez kterých se asi většina obejde (nebo aspoň já ano) a i když bych za logiku a přehlednost menu v Sygicu dal programátorům políček. Je to asi 1 % času využití navigace. Těch zbylých 99% mi potom vyhovuje hodně (nejvíce).
V jiném vlákně budeš mít odkazy a postup. Za zkoušku nic nedáš :-)
Mobil Beginner
rajs
Mobil Guru
Zařízení:
HUAWEI MATE 10
Odesláno:
04. 12. 2012 23:58

Na S3 Thin 1.3 jsem zkusil a je to hrůza zpatky na 1.1 ta je v pohodě.
Mobil Guru
Panda1
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
PDA
Odesláno:
05. 12. 2012 00:49

luboz:
1. Rozchodil jsem to se skinem Dimky 1280x720 (bb2005) a stejným data.zip (bb2005). Data.zip (GUI) mně Dimku skin respektive aplikaci schazoval, jak jsem psal. (olesko:...to mi bylo zřejmé, že musím skiny v programu vidět...) S data.zip (GUI) byla písmena docela malá, ale zase mi to vše přišlo takové "uhlazené", v Dimkovi je to vše větší, ale takové "nevýtvarné", nevím čím to je. Jeden skin na toto rozlišení mi ale přijde docela málo na výběr. Také si nejsem docela jist, co přesně vlastně ovlivňuje soubor data.zip a co skin - jako menu, jeho obsah ale i vzhled apod.
No ale budiž (ve WM mi dimka na igo přišel takový intuitivnější a snadnější).

2. Tím, že jsem to rozchodil, jsem taky pochopil, že na mapy tudy asi cesta nevede. Map changer by se docela hodil, lepší než to řešit přes profily. Něco jsem postahoval, ale nefunguje to. Tady by mi určitě pomohl správný odkaz na stažení, ale především přesný popis sys.txt popřípadě changer.ini apod. Moje cesta je storage/extSDCard/igo/*.* alespoň se tak zobrazuje v totalCommanderu.

Jinak, z tvé stránky jsem vycházel, včetně stažení a instalace Thin 1.3 atd.
Nicméně cítím, že to nemám pod kontrolou, že je to takové nedotažené a je mi jasné, že při mých znalostech sys.txt nikdy správně nenastavím.

Prosím tedy o pomoc.

Díky
Mobil Čumil Plus
Panda1
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
PDA
Odesláno:
05. 12. 2012 00:57

PikFik:
Ještě jsem to neměl možnost pořádně testovat, ale přijde mi, že to, co se mi na igo u WM líbilo, bylo to, že jsem jakoby jel po silnici. Navigace se pohybovala jako auto - subjektivní pohled (3D). Tady jsem zatím pořád jakoby na mapě. Někde jsem, už nevím kde, na nějaké navigaci viděl, že auto vlastně projíždělo městem??? Co můžu očekávat od této navigace?

Panda
Mobil Čumil Plus
PikFik
Mobil Beginner
Zařízení:
Odesláno:
05. 12. 2012 03:10

Úplně přesně nevím na co se ptáš :-). 3D mód je samozřejmě i v Androidu. WM-verzi znám tak 2009-třeba byl další vývoj a myslíš něco jiného.
zkoušel jsem poslední Thin a cesta je hodně úsečková, má malé FPS. Prostě proti „omalovánkové a kopcovité" navigaci Sygic je to pro mě nuda... :-).
Však si zkus všechno, včetně NAVIGONU a Automapy a závěr už zvládneš sám. Někdo holky, jiný vdolky...
Mobil Beginner
luboz
Mobil Guru
Zařízení:
HTC Desire
Odesláno:
05. 12. 2012 06:39

rajs píše:Na S3 Thin 1.3 jsem zkusil a je to hrůza zpatky na 1.1 ta je v pohodě.
A mozes byt trosku konkretnejsi? Na SIII to mam realne otestovane vratane aktualneho update na JB a nezaznamenal som ziadny problem.

2 PikFik: Kopcovita? Ak nemas povrch a kopce v iGO, tak si si zrejme nadokopiroval dem subor do iGO/content/dem. Su dostupne 2 europe.dem a vacsi europe_nasa.dem. Skus si ich niekde na nete pohladat...

2 Panda1: data.zip obsahuje bitmapy, popis rozhrania, scripty a podobne. Obsahuje okrem ineho to co vidis, preto som to nazval GUI. Taktiez je to aj vychodzi skin. skin diMka (a tiez aj ine) su "nadstavbou" nad tym, pricom nemenia len vizual, ale aj doplnaju dalsie vlastnosti. Na vyber nemas 1 skin, ale vlastne 2 - vychodzi a diMku. Su aj dalsie, no kedze som to neskusal, nedaval som ich tu. Ak chces, pozri na 4pda.ru a tam toho najdes viac.
Mobil Guru
PikFik
Mobil Beginner
Zařízení:
Odesláno:
05. 12. 2012 08:57

já tušil, že se do toho zamotáme :-).
Panda1 popisoval situaci, kterou jsem zažil (a ostatně možná skoro všichni) - přechod z WM na Android a snahu "mít stejné programy" z WM na Androidu (zvyk je železná košile, na WM byl program super, pod androidem bude taky super...atd). A jen jsem chtel poradit, aby se přemohl a vyzkoušel alternativní programy, protože konkrétně v navigacích mi příjde Android verze iGo horší než na WM (měl jsem na WM nějaký tuning od tomasii, a byl luxusní). Myslím, že i ta instalace iGo pod Androidem (diky volnosti systemu a volnosti iGo) je docela hardcore (pokud se netrefí již nastavená konfigurace viz spousta komentů, že to nefunguje ikdyž by vlastně mělo (BTW na mém starším HTC Desire HD nejela verze která jela v pohodě na HTC Desire položeném vedle, což je kromě displeje "skoro shodný" telefon (po cca 15 vteřinách vždy shučela bez ohledu na místo vekterém se zrovna program nacházel - cca mesic zpet, a nepíšu to kvůli radě, telefon už stejně nemám...)) ... pravděpodobně to bude mnou a neschopností ějak upravit konfigurační soubor, nechci pomlouvat iGo... ale easy to prostě není
U vyleceneho Sygicu je zatím instalace o dost vic EASY. (úplně poslední verze je tedy výjimka :-), ale co už, má to tri kroky, žádná trága :-) ). Někomu se líbí i NAVIGON někomu se líbí Automapa... proto nevnucují konkrétní program, ale radím, aby vyzkoušel všechny a uvidí. Je to snad jedno, kdyz to Pandu1 stojí max. čas...
Timto bych se rozloucil :-) nebo nas admin zabanuje za SPAM :-).
PS: terénní mapy jsem měl stažené, ale stejně to byla nuda :-)))... howk... a přeji šťastnou ruku při výběru / zprovozňování / užívání... JAKÉKOLIV NAVIGACE...
Mobil Beginner
Panda1
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
PDA
Odesláno:
05. 12. 2012 09:30

PikFik: jen jsem si posteskl. Jo a souhlasím s tebou. viz poslední příspěvek. Nechci přejít k jinému softu, pokud nebudu muset, ale fakt jsem očekával spíše pokrok i ve vzhledu map a intuitivnosti ovládání. No, zas tak často navigaci nepotřebuji. Terenní mapy je to co jsem asi hledal, uvidíme...
Luboz:
Dík za info, přesto prosím pořád o ten link na vyzkoušený map changer + nastavení včetně sys.txt.
Diky
Panda
Mobil Čumil Plus
Panda1
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
PDA
Odesláno:
05. 12. 2012 09:45

A zase: nakopíroval jsem si obě europe.dem do složky dem a mapy jsou pořád stejné. Je potřeba někde něco nastavit aby to fungovalo? Mě už to neustálé hledání pokus - omyl nebaví, když je tu tolik chytrých lidí, kteří by mohli pomoci.

Díky
Mobil Čumil Plus
olesko
Mobil Profi User
Odesláno:
05. 12. 2012 09:55

Mapchanger pro PRIMO Android je třeba zde:

Kód: Vybrat vše

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=358418&view=findpost&p=16902529
Neexistuje žádný univerzální sys.txt. Je to pouze nadstavba, kdy je potřeba vědět, co vlastně chceš nastavovat. Pro první spuštění je důležité pouze nastavení cesty k programu a nastavení správného rozlišení. Vše ostatní přidávat postupně, po uvážení a dle vlastní potřeby.
Citáty slavných:
Mark Twain
"Blbce lze povýšit, ale tím nezmoudří."

Svůj dotaz vkládejte do příslušného vlákna. Vše co vím o navigaci iGO NextGen najdete >>> Rady - ZDE <<< a >>> testovací verze - ZDE <<<.
Mobil Profi User
834 příspěvků