Díky všem za rady a pomoc. dneska jsem ze zoufalství opět dal totální reset telefonu. nainstaloval MS net CTF.3.5 (doufám že je to ten Microsoft net framework?) , restartoval tel, a jukl na to nastavení GPS - je defautně nastaveno na GPS program port: com4
GPS hardware port: none - baud rate 4800
GPS Data: zaškrtnuté manage GPS automaticaly.
V utilitě HTC GPS Tool:
Chip type: SIRF
Logo NMEA není zaškrtnuto
Com port 4 a rychlost na 4800
Satelite used:16
Satelite Fixed 0
v tom šedém obdélníku laicky řečeno běhají data furt dokola. když přepnu na zobrazení satelitů tak nevidím ani ň jen terč bez ničeho jen nahoře je červený kolečko s 27čkou, Mode2: no fix, a jak se asi snaží načítat tak problikávají stupnice dole písmena+číslice na "terči"
Zítra to snad ještě zkusím si s tím nějak pohrát...
zatím díky moc
Jinak vím že to sem nepatří ale možná by to souviselo: mám problém i se sílou signálu wi-fi kdy i když mám routr půl metru od tel. tak tel. má minimální sílu signálu. To se mi zdá být divný?
Re: TomTom - snadna a rychla instalace za par minut !!!
Ahoj.
Tak se pokouším aktualizovat mapy zde podle toho návodu a narazil jsem na problém:
Když chci odemknout mapy pomoci Easi Activatoru, tak při nastavení cesty na ttgo.bif mi hlásí: Invalid*.bif file, please chose ttgo.bif or ttnavigator.bif!
Zkoušel jsem zadat ID ručně a „tlačítko“ pro výběr map je neaktivní.
Zjistil jsem, že v návodu je ID desetimístní a já mám dvanáctimístní kód. Pokud dvě čísla z kódu umažu, tak „tlačítko“ pro výběr map je funkční, ale pak to při generování samozřejmě hlásí Invalid ID. Jak mám teda tu mapu odemknout?
Mám navigaci TomTom GO 6030 Traffic. Navcore je 9.400
Mimochodem v těch tabulkách s kompatibilitou jednotlivých map s navcore, jsem ten můj nenašel. Potřebuji mapy do systému s technologii IQ routes tu, co umí zobrazovat jízdní pruhy.
Tak se pokouším aktualizovat mapy zde podle toho návodu a narazil jsem na problém:
Když chci odemknout mapy pomoci Easi Activatoru, tak při nastavení cesty na ttgo.bif mi hlásí: Invalid*.bif file, please chose ttgo.bif or ttnavigator.bif!
Zkoušel jsem zadat ID ručně a „tlačítko“ pro výběr map je neaktivní.
Zjistil jsem, že v návodu je ID desetimístní a já mám dvanáctimístní kód. Pokud dvě čísla z kódu umažu, tak „tlačítko“ pro výběr map je funkční, ale pak to při generování samozřejmě hlásí Invalid ID. Jak mám teda tu mapu odemknout?
Mám navigaci TomTom GO 6030 Traffic. Navcore je 9.400
Mimochodem v těch tabulkách s kompatibilitou jednotlivých map s navcore, jsem ten můj nenašel. Potřebuji mapy do systému s technologii IQ routes tu, co umí zobrazovat jízdní pruhy.
Moderátor
Zařízení:
SG S9+, SG Gear S3 Frontier
SG S9+, SG Gear S3 Frontier
34228
24. 12. 2006 00:13
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
21. 02. 2012 13:23
21. 02. 2012 13:23
ID by melo byt vzdy desetimistne, ledaze by se jednalo o nejakou novou verzi TT.
A v tom kodu by nemela byt mezera.
P.S. A mimochodem si uvedom, ze jsi na foru s mobilnima founama, pro ktery byl i tento navod tvoren. Mapy pro PNA zarizeni zde nesezenes a ty co jsou zde na foru by mely byt kompatibilni, alespon ja je vzdy dostal napr. do TT ONE.
A v tom kodu by nemela byt mezera.
P.S. A mimochodem si uvedom, ze jsi na foru s mobilnima founama, pro ktery byl i tento navod tvoren. Mapy pro PNA zarizeni zde nesezenes a ty co jsou zde na foru by mely byt kompatibilni, alespon ja je vzdy dostal napr. do TT ONE.
• Návod jak stahovat ze zahraničních serverů. (Na požádání linky přeuložím.)
• Návod jak založit nové vlákno s programem (aplikací) či hrou.
No ten návod je v pořádku. Vše ostatní jsem pochopil. I patch zařízení se mi povedl. Jenom neumím odemknout tu mapu v PC, protože tam mám delší ID. Občas se tu objevili lidi, co to instalovali do PNA a tak jsem myslel, jestli se s tím někdo nesetkal a neví, co mám udělat.
Zdravím. Tak bohužel po celonočním laborování vše bez úspěchů. GPS nejde rozchodit asi to dám do servisu ať mi řeknou čím to je. Nezná někdo servis na tyto tel. v okolí Olomouce? Mě je totiž divný, (nevím zda to má spojitost) že i příjem signálu pro wi-fi je strašně špatný i když mám AP přímo u telefonu?!
Každopádně po kompletním reinstalu win mob 6.1 ve founu a následném nainstalování pouze ms. netframework 3.5 a aktualizaci rádia (CF-DriveWiz Rilphone 1.15.25.14) doufám že je to ta aktualizace rádia? jelikož když pustím rádio a dám jeho verzi tak je FM Radio version 1.6 (Build 1819.1820) podotýkám že rádio je plně funkční (pokud to tedy má co dočinění s GPS??
Mě to přijde jako by GPS fungovala ale nemá "anténu"...
Jak zjistím, že vlastně GPS čip je funkční? Jak zjistím který com port a rychlost byl/a přidělen/a vestavěnému GPS čipu?? Neexistuje nějaká utilitka na tohle zjištění? Nevím jestli to zrovna nedělá progámek GPS Test v 1.04 Jelikož po instalaci napíše že "vyhledává GPS a pak vyhodí COM4 a 9600 a to je vše víc nic s neděje...Na hlavní obrazovce programu svítí žlutá tečka s nápisem GPS Starting up a to je vše...
GPS Locator:
verze 1.2.2.17
Najde Chip type SIRF (to je dobře ne???)
Automaticky je nastaven na COM 4 s rychlostí 4800
Políčko Log NMEA není zaškrtnuté - na co to je neví někdo??
Když dám open port dole začnou běhat "data" tod vše. Satelite used 16, fixwd 0 (na druhé obrazovce s "terčem" ani jeden satelit -ani jeho ikona.
Když změním na jakýkoliv COM port než COM4 - eror (WeitCommEvent Failed..)
Stoho usuzuji že GPS je na Com portu 4 ale na jaké rychlosti nevím, jelikož data v šedém poli programu běhají při nastavení jakékoliv rychosti.
Své znalosti a schopnosti jsem tímto vyčerpal 5 dní proseděl u PC a nikam se nepohl.
Každopádně po kompletním reinstalu win mob 6.1 ve founu a následném nainstalování pouze ms. netframework 3.5 a aktualizaci rádia (CF-DriveWiz Rilphone 1.15.25.14) doufám že je to ta aktualizace rádia? jelikož když pustím rádio a dám jeho verzi tak je FM Radio version 1.6 (Build 1819.1820) podotýkám že rádio je plně funkční (pokud to tedy má co dočinění s GPS??
Mě to přijde jako by GPS fungovala ale nemá "anténu"...
Jak zjistím, že vlastně GPS čip je funkční? Jak zjistím který com port a rychlost byl/a přidělen/a vestavěnému GPS čipu?? Neexistuje nějaká utilitka na tohle zjištění? Nevím jestli to zrovna nedělá progámek GPS Test v 1.04 Jelikož po instalaci napíše že "vyhledává GPS a pak vyhodí COM4 a 9600 a to je vše víc nic s neděje...Na hlavní obrazovce programu svítí žlutá tečka s nápisem GPS Starting up a to je vše...
GPS Locator:
verze 1.2.2.17
Najde Chip type SIRF (to je dobře ne???)
Automaticky je nastaven na COM 4 s rychlostí 4800
Políčko Log NMEA není zaškrtnuté - na co to je neví někdo??
Když dám open port dole začnou běhat "data" tod vše. Satelite used 16, fixwd 0 (na druhé obrazovce s "terčem" ani jeden satelit -ani jeho ikona.
Když změním na jakýkoliv COM port než COM4 - eror (WeitCommEvent Failed..)
Stoho usuzuji že GPS je na Com portu 4 ale na jaké rychlosti nevím, jelikož data v šedém poli programu běhají při nastavení jakékoliv rychosti.
Své znalosti a schopnosti jsem tímto vyčerpal 5 dní proseděl u PC a nikam se nepohl.
Tak už jsem taky pokročil. Jsem asi slepý. Místo ID jsem tam cpal SN. Takže teď aktivátor maká, na konci mi vyhodí hlášku OK, ale ve složce s aktivovanou mapou se mi nevytvoří soubor s koncovkou DCT.
Oprava - ještě se vloudila chybička, už jsem ten soubor našel
Oprava - ještě se vloudila chybička, už jsem ten soubor našel
PPC Moderátor
Zařízení:
HTC Touch Cruise WM6
HTC Touch Cruise WM6
4207
10. 01. 2009 22:33
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
22. 02. 2012 08:20
22. 02. 2012 08:20
to Gizmo_CZ: proč tam cpeš nějaký rádio? Podle popisu co jsi psal v jednom z předešlých příspěvku, tam máš originální ROM a ta již rádio obsahuje. Dost možná si toto rádio s tvou ROM nerozumí.
Hoď si do HDéčka originální ROM a netcf 3.5 a otestuj. Jen připomínám, že GPSku musíš vzkoušet venku, jinak se ti nezafixuje !
Hoď si do HDéčka originální ROM
Kód: Vybrat vše
http://firma.sunnysoft.cz/htc/
Díky problém vyřešen!! Jak jsme psal výše připadlo mi jako by GPS čip sice pracoval ale měl slabý nebo žádný signál. To samé Wi-Fi i když jsem měl tel. přímo u AP tel. měl problém s přijmem. Na vině byly dva drátky co jsou po boku tel. a propojují WI-FI a GPS modul s anténou! oba dva byly vypadnutý se zdířek! Tahle sradna mě stála 6dní a 300kč v servise za zjištění závady. nyní fakčí tel jedna báseň! Díky vám všem za rady.
Tak jsem vyzkoušel všechny možné aktivátory (i ty z první strany tohoto postu) a patch pomoci tohoto easy Activátoru fungoval, ale nepodařilo se mi odemknout některé mapy. Po dlouhém shánění jsem našel pravděpodobně poslední verzi Fast Activatoru, která konečně zabrala. Takže pokud to někomu nebude fungovat, zkuste ještě tohle.
Testováno na TomTom GO 630 Trafic, Navcore 9.400, mapy 885.4008 a 885.4009
Testováno na TomTom GO 630 Trafic, Navcore 9.400, mapy 885.4008 a 885.4009
Kód: Vybrat vše
http://download.hellshare.cz/activemap-zip/5539600/
Mobil Member User
Zařízení:
One M8 /One M7 / HOX / Note 10.1
One M8 /One M7 / HOX / Note 10.1
6021
23. 11. 2010 20:47
Odesláno:
26. 02. 2012 20:56
26. 02. 2012 20:56
Vím, že bych neměl zaneřádit vlákno, ale musím udělat výjimku. Včera jsem dostal od kámoše TomTom One s úkolem aktualizovat mapy. Po chvíli hledání jsem si vzpomněl na podpis u Kamilose. Ještě jsem neviděl tak skvělý návod i s videem. Udělal jsem to bez problémů na první pokus.