Všeobecný pokec tykající se Pocket PC :)
51 příspěvků

Zamysleni nad budoucnosti - PPC a WM7

Všeobecný pokec tykající se Pocket PC :)
KowboyBebop
Mobil Member User
Zařízení:
Saumsung Galaxy S II (WVGA)
Odesláno:
12. 04. 2009 21:51
Re: Zamysleni nad budoucnosti - PPC a WM7
A ted bude obri offtopic, ale neda mi to a musim na to upozornit. Cetli jste si tu diskuzi k tomu videu co poslal majky? Nejen ze vetsina komentu je krajne retardovanych, nejde se tam i mega perla od uzivatele Holubstrainz:
muj ty bože....jak si někdo mže narvat windowsy do mobilu ... to fakt nechápu - sračka jak cyp
Je to opravdu skvely prispevek, nadchlo me, jak retardovana forma i obsah tohoto postu je xD Miluju nahodny humor. Asi nejlepsi na tom vubec je, ze cela diskuze je anglicky a jen ten "cyp-user" pise cesky xD

Jinak k tomu videu, v popisu je ze je to skin: Windows Mobile 7 i3 (i3 = 3 interface) Skin version: QVGA
New All-in-1 Pack
Saumsung Galaxy S II / i9100 // 8GB microSD class6 // ROM: GalnetMIUI Stable
FPSeCE Download | FPSeCE Complete How To Guide | FPSeCE Compability list
HolyShit! It's BeefSupreme!

Obrázek
Obrázek
Mobil Member User
Thompson
Mobil Profi User
Zařízení:
HTC Desire, ROOT
Odesláno:
13. 04. 2009 06:51

Velice dobré, to je tak, když někdo mele o něčem, co ani neměl v ruce.
Vytváření certifikátů na Nokie!
SE: Flashing, Hacking, Modding, Unlocking!
iPhone: Modding, Jailbreaking, Flashing!
Android: Rooting, flashing, customizing!
Pomohl jsem ti?Poděkuj mi-Obrázek
Mobil Profi User
John2y
Mobil Member User
Zařízení:
Samsung Galaxy Note 4
Odesláno:
10. 05. 2009 19:27

kdyz se ohlednu ja tak vzpominam ze pred dvema roky jsem mel ppc jen ja ,ted to maj asi 3 kamosi otec a matka.U nekterych lidi me docela mrzi ze si kupujou ppc jen na machrovani a nic s tim neumi napr. muj bratranek kterymu bylo 11 a videl u me ppc tak rekl mami to chcu a za dva tydny mel novyho compacta IV a pomalu s tim neumel ani zavolat ,ale hlavne ze to mel ,zato ja si na ppc setril skoro rok :(
ObrázekObrázek John2y1...Follow me on Twitter
ObrázekObrázek
Mobil Member User
Milec56
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
MDA Compact IV WM 6.1 (480x640)
Odesláno:
11. 05. 2009 09:23

Jj doba se mění...
Na PPc jsem přešel vlastně z "donucení", dlouhá léta jsem měl (mám )Palma (několikery) které mi maximálně vyhovovaly - bohužel jsem byl nucen přejít na Visty a tedy se i rozloučit s Palm OS který Visty nepodporují.
V podstatě začínám znovu, buduji si sbírku pro mě použitelných programů, ladím svůj stroj a tiše vzpomínám na Palmíka.
Domnívám se, že pokud si někdo zvykne na PPC či Palma, nezbude mu než přejít na WM - tahat s sebou víc "škatulek" je na nic. Průšvih je, vyladit si svůj stroj , naučit se jej maximálně využívat a hlavně jej NEUSTÁLE používat...
Mobil Čumil Plus
p!nk p!ggy
Mobil Guru
Zařízení:
HTC HD2
Odesláno:
22. 06. 2009 01:53

zaujalo me tech par radku:
nechci kupovat kazdy 2roky novy mobil :D

ja mam kazdy 3mesice jiny mobil a taky se povazuju za mobilniho nadsence..:D ale asi jinak nez ty..:) verim,ze hodne lidi z fora je takovych (kolikrat snad i horsich nez ja)..vzdycky kdyz poridim novy telefon tak doufam,ze by me alespon chvili mohl vydrzet a vzdycky si rikam..tenhle vydrzi aspon pul roku..:D..no zatim mi pul roku nevydrzel snad zadny :D

ale nejde o to utracet a kupovat nove telefony..muzes menit,doplacet,byt doplacen,atd..tech moznosti je tolik..:) jinak aby to nebyl takovy uplny OT..

myslim si ze multitouch bude jeste nejakych par tech wm trvat..;)..navic pokud vim tak u multitouch nejde o system..ale o pristroj samotny..az budou samotne pristroje pod multitouch fungovat..verim ze nejaka firma si ty wm sama upravy i pro to,aby tam ten multitouch fungoval (viz priklad HTC a ty jeho upravy)..takze si nemyslim,ze by to NAPRIKLAD muselo prijit s WM7..muze to prijit klidne jeste za WM6..akorat se holt budou muset upravit ty systemy podle me..kazdopadne pocitam ze WM7 jeste nejaky ten rok nebude:)..co jsem cetl,tak wm posledni dobou pekne ztraci (z duvodu hybridu a iphonu..)..je to celkem skoda protoze osobne pro me je WM nejlepsi system..hybridi tam je celkem mala podpora..apple si svoje jablicka chrani o sto sest..symbian..dobre dalsi PODLE ME z dobrych systemu ikdyz prece jen..oproti WM je trosku pozadu..nejake ty blackberry systemy to je vlastne taky hybrid takze no cement..a pak mobily "bez" OS..uz ani nemluvim..

u WM je pro me velka vyhoda a velke +,ze si clovek (kdyz umi) muze aplikace delat sam..a ma na to podstatne vetsi moznosti nez treba u toho symbianu..byla by podle me skoda,kdyby WM vymrelo..ale SNAD to nehrozi..

EDIT: a jen jeste dodam..vzpomen si,kolik tisic uzivatelu melo Qtek 9100..myslim si,ze to byl jeden z nejrozsirenejsich PPC..a ted??kolik lidi to jeste ma??v prepoctu opravdu uz jen hodne malo..a to ja ho jeste pred 2ma rokama mel a to ho melo DOST lidi..lidi rychle prechazeji na jine telefony takze problem s necim takovym,jako sakra vsichni pobezme do obchodu musime si koupit novy PDA aby nam fachal WM7..ee..to nebude..navic podpora bude podle me jeste par mesicu po tom na WM6..vzdyt jak dlouho tu je WM6??a porad se pri nastupu WM6 vyrabeli aplikace na WM5..spis bych se bal te "kolonizace" hybridu a extrahybridu (iphonu)..nevim..sice abych nehazel spinu na Iphone..jo priznavam je to hezky..je to dobry..ale ta "omezenost"..nevim..navic co me spis vadi,ze kazdy blbne s Iphonem..a tech par chytrych lidi,co nebezeli hned do obchodu poridit si iphone ale zustali u WM nebo sli do obchodu pro novy PDA aby meli opet WM..tak spis me mrzi ze nekteri z nich si pak cely system upravuji temer na to same co je iphone..:)..dobre sice jen vzhledove..ale i tak mi to prijde jako trosku volovina..
Ich habe HTC HD2
Mobil Guru
D4X
Mobil Beginner
Zařízení:
Nokia Lumia 800 [480x800]
Kontaktovat uživatele:
Odesláno:
22. 06. 2009 06:21

Co se týče WM7, tak HW nároky jsou tak vysoké, že to žádný současný PPC neutáhne. Spekuluje se o tom, že bude více variant (jako třeba Vista na PC). :-k
(o(^^)o)
Nokia 5510 -> Siemens C55 -> Siemens MC60 -> Siemens S65 -> Siemens SL75 -> Siemens SL75 Escada Gold LE -> Nokia E65 -> HTC Touch Diamond -> Nokia E65 -> Nokia Lumia 800
Mobil Beginner
KowboyBebop
Mobil Member User
Zařízení:
Odesláno:
11. 08. 2009 10:05

Co se tyce multitouch, tak nejaka firma predstavila svuj software, ktery umoznoval pomerne dobry multitouch na stavajicich resistivnich displayich.

Pokud jde o iphone, na ten bych zadnou spinu nehazel. Ani bych ho moc nechte prirovnavat k WM. iPhone suckuje tam kde WM pristroje exceluji (Customizovatelnost, HW vybaveni - fotak, GPS a tak) a naopak iphone vyhrava na softwaru (viz jejich hry, spoustu peknych aplikaci). Je ale jasne, ze na pracovni schuzi vytahnete radsi seriozni WM PPC nez iPhone. Je to i zamerene na jinou vekovou skupinu imho, jsou to proste kamosi, ne nepratele. Vlastne se doplnuji.

A kdyz jde o novy windows, tak to bude nadlouho, a po uvedeni bude trvat roky nez prestanou existovat veci pro WM6.
New All-in-1 Pack

Obrázek
Obrázek
Mobil Member User
kazatell
Mobil Profi User
Zařízení:
HTC TyTN II (ve verzi MDA Vario III) (QVGA-240x320)... HTC Hera 110 (QVGA-240x320)
Odesláno:
14. 08. 2009 09:14

a náhodou nevíš co to bylo za firmu a kde se o tom dozvědět více?
Pomohl sem ti? Obrázek
Když se na něco ptám věřte že Google a HLEDAT sem už zkoušel... ale nepomohlo to
Obrázek
Mobil Profi User
KowboyBebop
Mobil Member User
Zařízení:
Odesláno:
16. 08. 2009 21:27

Je to uz dyl a vubec nemam poneti kde to bylo a kdyz jsem to ted hledal, nenasel =/
New All-in-1 Pack

Obrázek
Obrázek
Mobil Member User
OndraSter
Mobil Guru
Zařízení:
HTC Touch Pro 2 [WVGA, T-Mobile]
Odesláno:
01. 01. 2010 22:21

Tak to tu trošku vykopu, dostal jsem se k pár informacím o WM7 - jsou to sice jen "rumory", ale od kvalitního zdroje.

1. WM7 nepoběží na kernelu CE5.2 (WM2003 - 6.6), ale na CE7 - nebudou kompatibilní aplikace (max .NET CF aplikace) které máme nyní. Nepůjde jen o pouhopouhé překompilování kernelu a ostatních "kernel" a "shell"-like aplikací oproti novému kernelu.

2. WM7 nebude mít nic jako problémy s rozlišením - pojede se na WPF (Windows Presentation Foundation)

3. WM7 nebude určten pro telefony do běžné třídy (< 10 000 Kč), na to zde budou WM6.6.

4. WM7 je primárně vyvíjen pro procesory Snapdragon a Tegra - aktuální Qualcomm procesory NEJSOU podporovány! XScale apod taktéž ne.

5. První podporovaný telefon bude pravděpodobně HTC HD2. Plus, WM7 se blíží k takovému kroku, kdy již bude víceméně základ použitelný, tzn jakmile si onen zdroj pořídí HD2, možná začne leakovat WM7 ROMky :D (ano, okamžitě se začlo mluvit o skládání peněz na koupení HD2 pro něj :D )

6. Multitouch bude nativní (ne vedlejšíma zprávama HTC driverů jako na WM6.5 @ Leo)

7. Žádné screenshoty na netu (nedejbože to video na předchozí stránce - to mj. je jen UI na WM6.x) nejsou aktuální. Jelikož bude na zařízeních > 10k (beru nebrandované stroje), počítá se s WVGA/FWVGA/vyšším rozlišením, tak proč by omg měly být screenshoty ve QVGA ?!

Pokud si vzpomenu na něco dalšího, co zmínil, připíšu to sem :). Plus, není to 100%, ale minimálně něco z toho opravdu tak bude.
HTC Touch Pro 2, zvažuju HTC HD2?
Také zvažuji výměnu Lenovo X41 Tabletu za HTC Shift...?

Autor osKitchen @ XDA - Windows Mobile kuchyňka pro spoustu (nejen) HTC zařízení!
Mobil Guru
51 příspěvků