Zdravím,
chtěl bych telefon používat na geocaching, ale bohužel mám problém s originálním kompasem. Nedokáže se správně nastavit. Pořád se nesmyslně otáčí. Zkoušel jsem jít (pod širou oblohou bez oblačnosti) cca 5min jedním směrem, ale stále se kompas otáčel a nedokázal najít správnou polohu. I u navigace"Sygic" jsem pozoroval nepřesnosti, cca 20-30m nepřesnost a po zastavení na křižovatce se někdy přetočí na jiný směr a přepočítává cestu.
Prosím o pomoc. Je tak pro mě GPS nepoužitelné.
3 příspěvky •Stránka 1 z 1
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Nokia E52/FSC 720
Nokia E52/FSC 720
23
02. 12. 2008 12:29
Odesláno:
30. 07. 2011 17:23
30. 07. 2011 17:23
Re: SE Vivaz U5i problém s kompasem
GPS kompas je nepřesný, protože vypočítává sever z dvou následně zachycených GPS pozic (laicky řečeno ze směru pohybu). Jedině kdy dobře ukazuje je při pohybu rychlostí tak 10-30km/h a výše.
Re: SE Vivaz U5i problém s kompasem
Jo na to byla např. NOKIA 5730 ta měla elektronický kompas.
Ale když si vložíš kešku do mapy tak to je docela jednoduchý najít. Ale o tom geocaching konec konců je, určitě by mě nebavilo to hned najít a jít dál a sbírat to jak na běžícím páse a to už to nějakou dobu hraji. A jak píše tomogo GPS kompas bude vždy nepřesná.
Ale když si vložíš kešku do mapy tak to je docela jednoduchý najít. Ale o tom geocaching konec konců je, určitě by mě nebavilo to hned najít a jít dál a sbírat to jak na běžícím páse a to už to nějakou dobu hraji. A jak píše tomogo GPS kompas bude vždy nepřesná.
3 příspěvky •Stránka 1 z 1