telefony NOKIA bez Operačního systému
2 příspěvky •Stránka 1 z 1

Správné nabíjení?

telefony NOKIA bez Operačního systému
Tomti
Mobil Čumil Plus
Zařízení:
Nokia E52
Odesláno:
22. 08. 2009 05:51
Správné nabíjení?
Ahoj, chtěl bych se zeptat na jednu dlouho známou věc a to je nabíjení telefonu. Vždy platilo, nebo jsem si to alespoň myslel, že když si člověk koupí Li-Ion, tak po prvních několika nabíjení stylem vybít-nabít si s ní člověk může dělat téměř vše... Ale nedávno jsem si koupil E52, mimochodem spokojen moc, takže jsem četl hodně fóra a někde se psalo, že i Li-Ion lze ničit nesprávným nabíjením. Například že nezáleží při jakém stavu se začne nabíjet, hlavně aby se nabilo na 100%... Může mi někdo objasnit jak to chodí? Děkuji moc
Mobil Čumil Plus
Rusnak-COBRA
Mobil Member User
Zařízení:
N950, N9, E7, Lumia 800, TouchPad + 700 kusov zbierka ;)
Odesláno:
23. 08. 2009 04:06

Re: Správné nabíjení?

to co napisem neviem na 1000% ale takto to robim ja... (a takto som to cital)

NiMH baterky (stare telefony) mali pamatovy efekt, takze sa museli vybit na total, nabit a toto urobit 3x po sebe, lebo ak by sa zacala nabija nevybita baterka, stratilo by sa z jej kapacity. stale sa odporucalo ju totalne nabit a totalne vybit aj pri beznom pouzivani, vtedy vraj mala co najdlhsie vydrzat.

Li-ION a Li-POL baterky by sa tiez vraj mali na zaciatku 3x vybit a nabit, ale potom by uz nemala uroven ich nabitia klesnut pod 25% lebo to vraj ničí baterku. ako je to naozaj to presne neviem, toto mam ale o tom precitane...
Obrázek
Rusnak-COBRA (***vytvaram certifikaty na poziadanie***)
Ak potrebujete pomoc, ozvite sa kdekolvek ma najdete :D

4x MOD, 3x VIP, 2xHLP. Symbian: GPS, certifikaty, (FLASH)hack

.:ZBIERAM MOBILY - vsetky stare, rozbite a pokazene (akykolvek stav). PROSIM PRISPEJTE:.
zbierka 9.8/09: http://img10.imageshack.us/img10/7229/rusnakcobra.jpg

Obrázek
Mobil Member User
2 příspěvky •Stránka 1 z 1