Diskuze o čemkoliv jiném, co se nehodí jinam :)
33 příspěvků

Windows Mobile má nakročeno k zániku

Diskuze o čemkoliv jiném, co se nehodí jinam :)
Škopi
Administrátor
Zařízení:
Galaxy S20+
Odesláno:
02. 09. 2009 06:20
Re: Windows Mobile má nakročeno k zániku
tak ted testuju WM 6.5.1 romku.... ma to byt vice pratelske pro prsty a casem by nemel byt potreba stylus... no musim rict ze prstama to de ovladat dobre, ale kdyz vam vybehnou obrovska tlacitka pres celou obrazovku, tak nevim nevim no... :-D
Alcatel OT Easy -» Philips Savvy -» Siemens C35 -» nokia 5110 -» Motorola MPx220 +Nokia 2600 -» HTC TyTN -» N6120c -» Motorola Milestone -» LG optimus 2x -» LG optimus 7 -» Huawei Ideos X5 -» sony ericsson xperia play -» HTC HD2 -» iPhone 4s -» Lumia 620 -» Motorola Razr xt910 -» Galaxy S III -» BlackBerry Z10 -» BlackBerry Q10 -» HTC One M7 -» iPhone 5 -» Xperia Z1 Compact -» Desire 500 -» Galaxy s4 mini VE -» Galaxy S4 -» Huawei P8 Lite -» G S7
Administrátor
erik.aragorn
exMód
Zařízení:
HTC Desire X, HTC One V, GoClever Tab 7500, Palm Pré 2
Odesláno:
06. 09. 2009 09:29

Windows mobile nezanikne...tak lahko...XDA-Developers ho drzi nad vodou...aj ostatny vyrobcovia...a aj keby zanikol...myslim ze bude zit po tom aj tak dost dlho...ze MS znova sa pusti do vyvoja...WM ma stabilnu zakladnu uzivatelov...kto ho raz skusi uz mu symbian nevyhovuje, ani ostatne...je o jediny dobry pocin od MS....ved aspon niekde sa im podarilo urobit nieco poriadne
Technik mobilných telefónov v autorizovnom servise - Nokia, Samsung, Apple, Prestigio...
HTC Desire X - Android 4.1.1. + 32GB uSD
HTC One V - Android 4.0.3 - 16GB uSD
Palm Pré 2 - Palm WebOS 2.2.4 - 16GB internal memory
HTC 7 Mozart - Windows Phone 7.8 + 16GB internal memory
HP Veer - WebOS 2.1.2 + 8GB internal memory
GoClever Tab 7500 - Android ICS 4.0.4 + 16GB uSD
exMód
Rusnak-COBRA
Mobil Member User
Zařízení:
N950, N9, E7, Lumia 800, TouchPad + 700 kusov zbierka ;)
Odesláno:
06. 09. 2009 10:17

zalezi od dojmu lebo poriadne ako poriadne... vzdy ked to chytim do ruky si poviem: joj, moj zlaty symbian :D

ale je jasne ze nezanikne, uz len kvoli vyrobcovi ako je Qtek alebo HTC, ved MS ma za nich nenormalne prachy z licencii pre zariadenia, a teraz uz aj cinske rachotiny maju certifikovany WM takze jediny zanik by bol ak by MS nevydal dalsie verzie ani aktualizacie.
samozrejme aplikacie by sa robili nadalej, ako napriklad dodnes sa este robiana symbian 2nd co ma prekvapilo minule ked som videl par novych veci...
Obrázek
Rusnak-COBRA (***vytvaram certifikaty na poziadanie***)
Ak potrebujete pomoc, ozvite sa kdekolvek ma najdete :D

4x MOD, 3x VIP, 2xHLP. Symbian: GPS, certifikaty, (FLASH)hack

.:ZBIERAM MOBILY - vsetky stare, rozbite a pokazene (akykolvek stav). PROSIM PRISPEJTE:.
zbierka 9.8/09: http://img10.imageshack.us/img10/7229/rusnakcobra.jpg

Obrázek
Mobil Member User
erik.aragorn
exMód
Zařízení:
Odesláno:
06. 09. 2009 11:34

ach jo Noklak :D...ja nokiu ani citit nemozem...sklamal som sa v nej ked som mal 6280...prva a posledna nokia....stary dobry Sagem...odolny a neznicitleny a bezproblemovy...a potom prislo EuroTel SDA a bol som cely zhavy do skumania windowsu v mobile...kazdy tyzden aspon dva krat som robil hard reset :-D to boli casy...teraz mam HTC Oxygen s WM 6.1 niekto na xda-developers uz kuchti 6.5 ROM :-) nan sa tesim na SDA pojdem znova hodit WM 2003SE chudacik, ten toho pri mne zazil...HW pomali odchadza...za chvilku bude len z neho pekne tazitko....yo teraz nasetrit peniaze na MacBook pro dat si tam dva OS - OS X 10.6 a Win XP - aby som som mohol flashovat telefon a robit zalohy...a macbook na zvysok :-) zabavy....
Mne symbian pride ako hracka...android nemal som este s nim cest robit....iPhone hracka tiez aj ked velmi pekna...WebOS tiez som este neskusil...Palm OS chcem si kupit nejaky postarsi Palm na hranie sa, bazos to riesi :-)...BlackBerry skusil som ale nejak ma nezaujal...

Nokia bud prejde cisto na Linux alebo ostane na Symbiane...neoplati sa im vyvijat dva OS...je to pre nich z dlhodobeho hladiska stratove...aj ostatny vyrobcovia fonov sa zacinaju sustredit na jednu platformu....
Technik mobilných telefónov v autorizovnom servise - Nokia, Samsung, Apple, Prestigio...
exMód
Rusnak-COBRA
Mobil Member User
Zařízení:
Odesláno:
06. 09. 2009 11:56

6280... vidis, nikdy si plnohodnotny mobil s Symbianom dlho nemal, ja som so symbianom bol pri jeho zaciatkoch... 7650, 3650, 3660, 6600, 6630, N70, N80, E50, N95, E51, 5800XM...

teda zabijte ma ale cisty nokiak...
a mozno ani nie tak nokiak ako Symbianista. xcem samsung so symbianom vyskusat, alebo stare panasonic X700 a podobne...

WinMobile ked som mal ma sral hlavne kvoli nestabilite ak sa o nieco pokusas :D
ako hovoris, dva resety / tyzden. bol som na tom rovnako (Mio - este aj HW je debilny). Sagem nebol neznicitelny, ale kurna dobre signal chytal. sagem mal cele dosky len flexove obcas... fuj...
nehovorim teda ale teraz ze WinMobile nesiel dobredu, samozrejme ze hej, aj stabilita je ina, hlavne ak mas HW ako HTX Touch 2 Diamond ;)

Nokia nemusi vyvijat dve platformy. Symbian vlastni uz predsa neziskova organizacia Symbian Foundation ktoru Nokia zalozila, a vyvoj symbianu bude teraz open source a hlavne zadarmo. Nokia tak moze veselo investovat do vyvoja Linuxu Maema. podla mna nokia od symbianu neustupi nikdy, to by zaprela sama seba a polovicu svojho predaja.
Ziaden (takmer) vyrobca nema len jednu platformu... SE - vlastny, Symbian UIQ, WinMobile; Samsung - vlastny, Symbian S60, WinMobile, WinXP; Motorola - Symbian, Linux, WinMobile, vlastne... a tak to je snad s kazdym. aj ked SE uz UIQ platformu opustil, v dobe ked mal Xperiu X1 este robil telefony s tymto OS.
jedna platforma nezachrani ziadneho vyrobcu ak xce sekat predaj... jedine Apple a jeho iPhone. aj tak som zvedavy kto bude prvy komu apple preda licenciu na ich soft do mobilu... a ci sa taky niekto najde
Obrázek

.:ZBIERAM MOBILY - vsetky stare, rozbite a pokazene (akykolvek stav). PROSIM PRISPEJTE:.

Obrázek
Mobil Member User
erik.aragorn
exMód
Zařízení:
Odesláno:
06. 09. 2009 12:22

Nokia 6120c som mal v ruke tiez ale nejak ma to neuchavatilo, ani N95...proste Symbian nie je pri mna nic moc...

Co sa tyka HR...ja som experimentoval casto :-D to bolo tym...

Apple doteraz nedalo licensiu na OS X tak neda ani na iPhone...
exMód
Rusnak-COBRA
Mobil Member User
Zařízení:
Odesláno:
06. 09. 2009 14:05

aj ja experimentujem casto so symbianom, ale HR skor ako po mesaci pouivania som mal snad raz...
a to telefon vypinam fakt len ked musim alebo ked zdochne baterka.
to ze si mal telefon v ruke este neznamena ze vies ako to cele funguje...
kym si nepreskakal hacky, certifikacie, patche, mozno G-Desk na v5 systeme ;) tak si nemozes povedat ze si mal symbian a Ti nesadol...

mne in ako system sadol, paci sa mi celkovo. len som zlenivel a nexcel som sa ucit kusky ktore viem na symbiane robit inym sposobom tam... tak som ostal pri svojom a zdokonalujem sa.
takze kym budu maniaci ako my, nezanikne ziaden system.
Obrázek

Obrázek
Mobil Member User
erik.aragorn
exMód
Zařízení:
Odesláno:
06. 09. 2009 14:11

ide mi o ovladanie co sa tyka symbianu...win mi pride lepsi na ovladanie...ale tak co sa budeme hadat kazdy sme iny a kzdemu ide iny system :)

asi tak maniaci ako mi a ziadenm system neostane nevyuzity :-D
exMód
Ramirez
Moderátor
Zařízení:
iPhone 16 Pro Max
Odesláno:
10. 10. 2009 17:09

kym si nepreskakal hacky, certifikacie, patche, mozno G-Desk na v5 systeme tak si nemozes povedat ze si mal symbian a Ti nesadol...
Toto co tu pises neni zabava,ale otravna nutnost symbianu.Symbian nikdy neponukol a ani neponukne take moznosti ako zariadenia pre WM.Ja mozem s WM experimentovat,davat nove ROMky a inu kopu veci.Co dokaze symbian? Smiesne SW aj HW.Od nokie 7650 po N95 som mal snad kazdy fon so symbianom a bolo to stale to iste.Hmm,vlastne klamal by som,ved s prichodom S60 3rd prisly aj otravne Hacky certifikacie a podobne veci.Ale musim sa aj priznat,ze po dlhej dobe sa tesim na fon od Nokie a to na N900,konecne zmena.
Moderátor
Rusnak-COBRA
Mobil Member User
Zařízení:
Odesláno:
10. 10. 2009 19:02

na tych symbianovych nokiach ide aspon Java tak ako ma :D a nepotrebujeme ziadne emulatory. pre Teba je zabava menit ROMky na WM. to je to ked uz Ti neni dobra ta zakladna. my to na symbiane zvladneme pomocou patchou. nemusis menit nic ak nexces :D

a samozrejme, preco potrebujes hack? aby Ti isli veci za ktore by si si inak platil a tu ich xces zadarmo - teda aplikacie.
navigacie mas rovnake aj tu aj tu, aj q office, prakticky vsetko. od kalendara az po rozoznavanie pesniciek podla zvuku, torrenty, antiviraky...

pokusy teda mozes stale robit. len na kazdom systeme trochu ine.
na druhej strane myslim ze keby nokia urobila mobil s WM, bol by predajnou hviezdou.
Obrázek

Obrázek
Mobil Member User
33 příspěvků